A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

áfonya (1) alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) húsvét (1) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) sajt (20) sonka (2) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (6) tofu (2) tojásfehérje (10) torma (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Vega tésztatál

2007.04.25. 14:42   t3v, az okostojas

A finom, de kevéssé autentikus lasagne után húsmentes napot iktattunk be. A Príma Konyha Magazin külseje és a viszonylag sok gépelési hiba senkit ne rettentsen el: többnyire jól használható, variálható recepteket tartalmaz, kevés és szolid reklámkörítéssel. Megfelelő arányban őrzi a hagyományt és evez új vizekre, és az alapanyagok a magamfajta peremvidéki asszonka számára is hozzáférhetőek. Teljesen meggyőzött például, hogy a kamraszekrényben már egy ideje felhasználásra váró mungóbabcsíra (konzerv) annyira, de annyira egészséges, hogy mindenképp a pocakunkban a helye. És azt sem tudtam - bár soha nem is néztem utána -, hogy az üvegtészta is mungóbabból készül.

Kell hozzá:

  • 30 dkg spagetti
  • 1 csomag újhagyma
  • 20 dkg friss mungóbabcsíra (konzerv)
  • 3 tojás
  • 1 kis doboz kukoricakonzerv
  • 1 kis doboz darabolt ananász konzerv
  • 4 ek szójaszósz (több)
  • 1 kk darált csípős paprika (csiliszósz)
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1/2 tk gyömbérpor (friss, reszelt gyömbér)
  • 1 csapott ek currypor (mild Madras curry)

Felrakjuk a tésztavizet, aztán meg is főzzük benne a spagettit. Közben a felkarikázott újhagymát kevés olajon gyorsan átforgatjuk, hozzáadjuk a babcsírát, és nagy lángon, rázogatva még pár percig pirítjuk. Ráöntjük a felvert tojást, ha elkezd kocsonyásodni, bele a kukoricát, az ananászt és a tésztát. Rá a fűszereket, összeforgatni.

Nekem konzerv csírám volt, ami már meg van főzve, úgyhogy a hagymára először a fokhagymát és a fűszereket dobtam rá, mert az olyan jó. Aztán bele minden mást, a legvégén a tojást és a tésztát.

Ez ilyen formában állítólag egy thai ízesítésű specialitás :) Egyáltalán nem volt rossz, de valahogy nem kívánjuk vissza. Így jártunk egyébként nem olyan rég Kicsi Vú padlizsános-paradicsomos kuszkuszával is. Sokszor kicsordul a nyálam egy vegetáriánus kaja láttán, de rendszerint az sül ki belőle, hogy csak dobálom bele a sokféle, jobbnál jobb hozzávalót, a végeredmény viszont annnyira nem jó, mint a nyersanyagok alapján vártam. Pedig a kuszkuszhoz még az aszalt paradicsomjaim utolsó előtti darabjait is beáldoztam, csak a csilis babhoz tettem félre párat.

Szólj hozzá!

Címkék: fokhagyma curry gyömbér csili kukorica

A bejegyzés trackback címe:

https://okostojas.blog.hu/api/trackback/id/tr2360874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása