A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

áfonya (1) alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) húsvét (1) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) sajt (20) sonka (2) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (6) tofu (2) tojásfehérje (10) torma (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

A gasztroblogolás hatása az evés tudományára

2007.06.19. 12:42   t3v, az okostojas

Albana és Maci kördez via Nemisbéka. Nos, mint tudható, jelen blog indulását a kényszer szülte :) Annyi tény, hogy alapvetően lusta vagyok, és könnyebb volt a pálya széléről bekiabálni a látszólag értékes megjegyzéseket, mostanra azonban amolyan főzési naplóvá vált az egész.

Ami a körülményeket illeti, a férjem annyit tud, hogy van egy gasztroblogom, de még a címét sem ismeri - ahogy az anyukám sem. Nem azért, mert titkolózom, hanem annyira nem érinti meg őket a fórumozás vagy az online tartalom e szegmense - ők többnyire csak enni akarnak. A kedvenc szomszédomnak megmutattam, de a látogatottsági adatokból gyanús, hogy nem ők hárman járnak rám :) Jó érzés, hogy valakik olvasnak, és bár a magam örömére is tudom fosni a szót, ez azért motivál.

A blogolás nem sokat változtatott a főzési szokásaimon, mert azok eddig is a neten alapultak: a laza menürendszer megmaradt (aminek része a blogszemezgetés is), és ugyanúgy eszünk tökfőzeléket is, legfeljebb abban lettem kicsit sznobabb, hogy mi az, amit publikálok is.

A fotózás pedig nálunk nem tekinthető konfliktusforrásnak, mert csak néhanapján fényképezek, akkor is kölcsöngéppel. Tegnap például megmentettem az egyik fantasztikus kacsacombot, hogy amikor ideér a fotoapparat, lekaphassam - tehát, ha lesz is gépünk valamikor, szerintem vagy az én adagomon fogok kísérletezni, vagy utólag fotózok, mert farkaséhesen nem tűnik jó ötletnek váratni a népet.

Nnna, a narancsos-kardamomos fagyi hatása alatt kérdezzük Marmalade e-társat, illetve a bloggerek közt újonc, de a konyhában régi motoros Horaszt.

U. I. Egy rajongóm :) megírta, hogy a főoldalra kerültem. Ma biztos nem volt elég jó a felhozatal a blog.hu-n :)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://okostojas.blog.hu/api/trackback/id/tr72101673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marmalade · http://marmalade.blog.nlcafe.hu 2007.06.19. 22:17:16

Köszönöm, megkaptam a kérdést, ígyekszem válaszolni.
süti beállítások módosítása