Ez volt az eredeti recept, de nem én lennék, ha pont így készítettem volna. A fagyi - minő meglepetés - rikító sárgadinnye színű, de nincs átütő sárgadinnye íze (a dinnye sajnos nem volt elég édes, tényleg sokat számít az alapanyag), és az amúgy tök jól passzoló zöldcitrom túlságosan is érződik benne. Viszont frissítően gyümölcsös lett, a dinnye víztartalma miatt nem teljesen krémes, hanem inkább joghurtfagyi jellegű.
Hozzávalók:
- 30 dkg sárgadinnyehús
- 1 dl tej
- 2 dl tejszín
- 5 dkg zöldcitrom hús, héj és lé
- 30 ml rum
- csipet só
- 2 ek méz
- 1 púpos ek porcukor (kóstolni)
A lime a fagyasztóban dekkolt a fenti formában, eredetileg talán két aprócska darab lehetett. Mindent a másfél literes kancsómba mértem, aztán ráeresztettem a botmixert. Másnap a madártej fagyi esetéből okulva kézirobottal felhabosítottam (nagyon fröcsög, le kell fedni), aztán irány a fagyigép (másfél menetben). Ha kifagyott, már az ebéd elején elő kell venni, hogy a végére felengedjen.
Olvasnivaló: A jégkrém tudománya. Mikor fagy tömbbé és mikor nem? (angolul)
Diszkusszió