A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

áfonya (1) alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) húsvét (1) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) sajt (20) sonka (2) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (6) tofu (2) tojásfehérje (10) torma (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Gasztrovat

2007.11.30. 18:42   t3v, az okostojas

Közvetlenül Piszke, közvetve a lelkes lapkiadó jelölt, Borzsi érdeklődik az alábbiakról:

  1. Melyik a kedvenc gasztronómiai lapod?
  2. Miért? Mi az ami fontos benne a jó recepteken kívül? Híres szakácsok receptjei? Sztárok főzési szokásai? Nyereményjátékok? Újdonságokat mutat a főzéssel kapcsolatban? stb.
  3. És mi az amit hiányolsz belőle, vagy nem tetszik annyira?
  4. Mindig megveszed vagy előfizetsz rá?

Rövidre zárhatnám a válaszadást azzal, hogy nem fizetek elő, és nincs kedvencem. Kicsit bővebben: szétválasztanám a gasztronómiát és a recepteket.

Ahogy már többször utaltam rá, én alapvetően a netről szed(t)em a receptjeimet. Utoljára Príma Konyhát vettem, még talán áprilisban. A nyomtatásban megjelent receptek közül a leghasznosabbnak a gyerekkorombeli Nők Lapjákból (Nők Lapjaiból?) kivágott menüsorokban rejtőző, illusztráció nélküli kajákat meg a Planétás kártyákat tartom, de ezek most már csak a családi archívumokban találhatóak meg (a mostani Lajos Mariktól pl. kiráz a hideg). Szóval receptújságot kizárólag impulzív módon, a receptekért, ötletekért, konyha-trükkökért veszek, ha egyáltalán. Ami dühít, az a túl sok reklám, akár kvázi bújtatott formában (pl. spéci fűszerkeverékkel vagy Rafinériával, Maggi alappal vagy fene tudja, mivel készült ételek).

Mivel állítólag kevés az ízlelőbimbóm :) a gasztronómiai vonal elsősorban elméleti síkon érdekel, de nem gasztroregényeket olvasok, hanem pl. Bűvös Szakácsot, ill. a gugli is kimeríthetetlen infoforrás.

E sokatmondó poszt után azért próbálok Borzsinak segíteni a közvéleménykutatásban, hátha a külföldi szekciónak nagyobb rálátása van az ilyesmire, de legalábbis ötletük biztos. Kérdezem hát a következőket: Chili és vanília, Beatbull és a nagy visszatérő Mademoiselle.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://okostojas.blog.hu/api/trackback/id/tr86242961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lorien · http://lorien.blog.hu 2007.11.30. 19:17:40

LOL, ez a vonal valamiért nem szereti a papírt, gombolyítsd csak vissza! :)))))

mademoiselle · http://larevuerose.blogspot.com/ 2007.12.02. 19:30:30

Köszi a labdát :-) Csak most vettem észre, de összeszedem a gondolataimat, és holnap megfelelek :-)
süti beállítások módosítása