Közvetlenül Piszke, közvetve a lelkes lapkiadó jelölt, Borzsi érdeklődik az alábbiakról:
- Melyik a kedvenc gasztronómiai lapod?
- Miért? Mi az ami fontos benne a jó recepteken kívül? Híres szakácsok receptjei? Sztárok főzési szokásai? Nyereményjátékok? Újdonságokat mutat a főzéssel kapcsolatban? stb.
- És mi az amit hiányolsz belőle, vagy nem tetszik annyira?
- Mindig megveszed vagy előfizetsz rá?
Rövidre zárhatnám a válaszadást azzal, hogy nem fizetek elő, és nincs kedvencem. Kicsit bővebben: szétválasztanám a gasztronómiát és a recepteket.
Ahogy már többször utaltam rá, én alapvetően a netről szed(t)em a receptjeimet. Utoljára Príma Konyhát vettem, még talán áprilisban. A nyomtatásban megjelent receptek közül a leghasznosabbnak a gyerekkorombeli Nők Lapjákból (Nők Lapjaiból?) kivágott menüsorokban rejtőző, illusztráció nélküli kajákat meg a Planétás kártyákat tartom, de ezek most már csak a családi archívumokban találhatóak meg (a mostani Lajos Mariktól pl. kiráz a hideg). Szóval receptújságot kizárólag impulzív módon, a receptekért, ötletekért, konyha-trükkökért veszek, ha egyáltalán. Ami dühít, az a túl sok reklám, akár kvázi bújtatott formában (pl. spéci fűszerkeverékkel vagy Rafinériával, Maggi alappal vagy fene tudja, mivel készült ételek).
Mivel állítólag kevés az ízlelőbimbóm :) a gasztronómiai vonal elsősorban elméleti síkon érdekel, de nem gasztroregényeket olvasok, hanem pl. Bűvös Szakácsot, ill. a gugli is kimeríthetetlen infoforrás.
E sokatmondó poszt után azért próbálok Borzsinak segíteni a közvéleménykutatásban, hátha a külföldi szekciónak nagyobb rálátása van az ilyesmire, de legalábbis ötletük biztos. Kérdezem hát a következőket: Chili és vanília, Beatbull és a nagy visszatérő Mademoiselle.
Diszkusszió