A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

áfonya (1) alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) húsvét (1) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) sajt (20) sonka (2) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (6) tofu (2) tojásfehérje (10) torma (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Valaki mondja meg...

2007.06.17. 22:09   t3v, az okostojas

...mire utal az RSS a blog.hu statisztikáiban? Semmilyen értékkel nem tudom korreláltatni. Egyáltalán, hányszor küldi ki naponta a jelet, vagy hogy van ez? A segítség.blog nem segít.

6 komment

Szörcs

2007.06.16. 12:20   t3v, az okostojas

Szemrevételeztem a statisztikáimat. Néhány vidám keresőkifejezés, kommentár nélkül:10 dkg cseresznye mennyi szempiacon kapható fagyigépszéntartalmú ételek listájaszervetlen anyagok a konyhábangyomorfekély receptekkrumpli akkutúró magábanEgyszer írok egy gyorstalpalót a google…

1 komment

Gazdagabb lettem

2007.06.15. 22:40   t3v, az okostojas

Sajnos csak egy könyvvel, de hát ne legyünk telhetetlenek :) Jelentem, ez a 8. papír alapú szakácskönyvem. Az úgy volt, hogy amikor ez a kötet megjelent, nagyon megtetszett, de amikor megláttam az árát, inkább szépen kijegyzeteltem a boltban a csilis és csokis fejezet egy részét,…

9 komment

Nyári vedlés

2007.06.14. 10:55   t3v, az okostojas

Tá-dááá! Kicsit talán rideg, kicsit talán izé, de az enyém :) Egyelőre ez lesz. Ennen kezem röpke két órás munkája, hogy a fene essen a blog.hu fifikás sablonkezelőjébe.

9 komment

Maradék tojásfehérje felhasználása

2007.06.13. 14:01   t3v, az okostojas

Na, már megint megelőztek :) A klasszikus habcsók nálunk nem gyerebe, a fehér piskótát is ritkán vállaljuk be, ezt a bejegyzést tehát a hasonló ízlésűek figyelmébe ajánlom. Először is, a blog szellemiségéhez híven itt olvasható néhány tojásos adat, de a tojásinfón is…

25 komment

Címkék: tojásfehérje

Everybody is Hungarian

2007.06.12. 20:46   t3v, az okostojas

Ez George Mikes egyik örökbecsű írásának címe. A Kispad (Ch&V) által a legjobb evős filmeknek titulált műveknek a felét, ha láttam, az Étel, ital, férfi, nő című tajvani opuszra mindazonáltal muszáj volt előbb-utóbb sort keríteni, annyian dicsérték.A kaják meg a…

4 komment

Kókusztejpuding

2007.06.12. 15:25   t3v, az okostojas

Adott volt egy csomag ehető Ikea kosárka (a budapesti gasztrotúráról) és fél doboz kókusztej (egy félresikerült, ergo publikálhatatlan kínai kaja maradéka). A fő feladat (ti. megbecsülni a kosárkák össztérfogatát): mission failed (rajtuk kívül két jégkockatartó is megtelt),…

4 komment

Címkék: tejszín kókusz

süti beállítások módosítása