A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

áfonya (1) alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) húsvét (1) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) sajt (20) sonka (2) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (6) tofu (2) tojásfehérje (10) torma (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

A tavasz zöld-ségért kiált!

2008.03.09. 19:54   t3v, az okostojas

Ismét utolért egy kördés, most Ildinkó passzolt. Namármost, nekem alapvetően tök mindegy, hogy december 31-et vagy március 15-öt írunk, az én hangulatomra a fény, a vitaminok, satöbbi hiánya nem hat ki olyan mértékben, mint például az eső vagy a szénhidrátok évszaktól független meg(nem)léte. De ha választani kell, az idő múlását nagy vonalakban leginkább a környező zöld területek színén mérem. A teraszon márpedig hajt a Buxus, virágzik a madársóska... a meggy persze nem érik, de a tavalyi fotón idén is szép piros :) - egyszóval tavaszodik.

Ami az élelmezésügyet illeti, amióta az év bármely szakában szinte bármit meg lehet kapni (a szokásos honi rendszerhibákkal persze), többnyire fel sem tűnik, hogy éppen milyen évszak van odakint. (Itt jegyezném meg, hogy bár magaménak vallom a fenntartható fejlődés elvét, én Mao-n soha nem leszek helyi érdekű evő - a narancsról például nem bírnék lemondani -, nem véletlen, hogy ezt a locavore dolgot Kaliforniában találták ki.)

Persze az egészet azzal is elintézhettem volna, hogy ezen a kérdésen még soha nem jutott eszembe elgondolkodni :) Így rövidre is zárnám a választ: VKOrsihoz hasonlóan a gasztrotavasz nálam is egyenlő tojásos nokedli - ecetes salátalével. Amit ugye az év tetszőleges időszakában elő lehet állítani, mert a férjem nem rajong a nokedliért, a lébe szánt saláta pedig jobbára az ő pocakjában végzi. De úgy érzem, a zöld-ség mint potenciálisan jelenlévő entitás kifejezetten tavasziasnak mondható :)

Törje szépen a fejét Nemisbéka és Kismacs is :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okostojas.blog.hu/api/trackback/id/tr74372893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása