A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

áfonya (1) alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) húsvét (1) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) sajt (20) sonka (2) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (6) tofu (2) tojásfehérje (10) torma (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Kapros-juhtúrós csirke

2008.09.14. 18:23   t3v, az okostojas

Fel nem foghatom, hogyan lehet szalonnapörc nélkül élni :) Fent nevezett kaja a kanadai csirkemellel rokon rapid ebéd/vacsora, ízét a szalonnazsírban sült juhtúró adja, a hús még házi húsevőnk szerint is csak hab a tortán. Az eredeti recept az újságkivágáson található felirat szerint a Metro(pol)ból származik, de az hagymás és macerás.

Kell hozzá:

  • 10 dkg húsos szalonna
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • frissen őrölt bors
  • 1 csokor apróra vágott, friss kapor
  • 25 dkg juhtúró (brindza)
  • (17,5 dkg tejföl)
  • (0,5 dl tej)

Van a gyors változat és a még gyorsabb. A vékonyra szelt szalonnával kibéleljük egy közepesen nagy tepsi alját, eligazgatjuk rajta a hosszában háromba vágott csirkemelleket. Borsozzuk, kaporral bőven megszórjuk (sózni nem tanácsos). Ekkor lehet leönteni a tejjel hígított tejföllel, de ez a lépés elmaradhat: a jóféle juhtúró önmagában is elég szaftossá teszi.

A tetejére valahogy rászenvedjük a juhtúrót. Ha jót akarunk magunknak, előzőleg kidermesztjük, hogy szeletelhetővé váljon, egyébként marad a tökölődős morzsolgatás vagy az erősen mosogatásigényes reszelgetés. 200 fokon 30 percig sütjük (ha nem jut mindenhová juhtúró, az elején lefedve, aztán rápirítani), emberes adag nokedlivel ketten a felét jól befalatozzuk.

A tejfölös változat sötét, hideg keresztmetszete:

2 komment

Címkék: pipi kapor szalonna juhtúró

A bejegyzés trackback címe:

https://okostojas.blog.hu/api/trackback/id/tr81662934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsofi 2008.09.19. 18:03:41

jó a kaja.

miniMálna · http://www.minimalna.blogspot.com 2008.09.26. 09:37:45

szia Okostojás :)
nem tudom, h megkaptad-e a levelem, miszerint következő hétvégén lesz a pécsi gbt. Még kérdéses, h szombat vagy vasárnap, folyik az egyeztetés. neked melyik nap felelne meg?
süti beállítások módosítása