A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

áfonya (1) alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) húsvét (1) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) sajt (20) sonka (2) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (6) tofu (2) tojásfehérje (10) torma (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Tojásos nokedli kezdőknek

2008.03.30. 15:27   t3v, az okostojas

Lemértem, mennyi víz kell a galuska tésztájához :) Hosszú évek nokedlikészítési undora után több tapasztalattal is gazdagodtam, amelyek tésztamánként rendkívüli örömmel töltöttek el: A nokedliszaggatóm a majdnem tökéletesből előlépett tökéletessé, ugyanis én, botor…

10 komment

Borskéregben sült szűzpecsenye pirított knédlivel és rozmaringos mustármártással

2008.03.24. 19:04   t3v, az okostojas

Amilyen flancos nevet adtam neki, olyan egyszerű az ízvilága, és az elkészítése is csak minimális logisztikát igényel. Az ihletet a Hotel Kikelet éttermében a hónap elején elfogyasztott "szűzpecsenye dijoni mustárszósszal, házi knédlivel" fantázianevű kaja adta, de…

2 komment

Címkék: tejszín mustár balzsamecet fehérbor coca rozmaring

süti beállítások módosítása