A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

áfonya (1) alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) húsvét (1) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) sajt (20) sonka (2) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (6) tofu (2) tojásfehérje (10) torma (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Grillezett tonhalsteak csípős gyömbérszósszal és üvegtésztával (VKF! #12)

2008.01.27. 18:34   t3v, az okostojas

Ha Dulifuli törp lennék, azt mondhatnám, utálom a tenger gyümölcseit. Persze akadnak kivételek, még ha nem is sokan. Az apró rákokat még megeszem, ha más pucolja és készíti (bár többnyire alulfűszerezik), tintahalat csak konyhakész karikákban vásárolok (ó, az a bűz!), a…

Szólj hozzá!

Címkék: hal vörösbor fehérbor gyömbér csili citrom/lime

Majonéz 10 másodperc alatt

2008.01.24. 09:13   t3v, az okostojas

Kitört az olajláz: van, aki aiolit készít, van, aki egyszer hagyományos majonézt, máskor éppen fehéret. A Chili und Ciabatta kenyeres blog szerzője pedig egész tojásból kever ki pillanatok alatt pár deci kvázimajonézt. Limara tippje (persze lehet, hogy csak újszülötteknek új…

8 komment

Téli kaják #2: kanadai csirkemell sütőben sült hasábburgonyával

2008.01.23. 19:18   t3v, az okostojas

Avagy hogyan lakassunk jól négy nagyétkű embert 30 deka csirkemellfiléből, és hogyan állítsunk elő sült krumplit szagtalan úton. A jobb házból való séfek bizonyára szívszélhűdést kapnának a sütőben csontszárazra aszó csirkétől, pláne, ha nitrites pácsóval átitatott,…

Szólj hozzá!

Címkék: krumpli sajt pipi fehérbor szalonna

süti beállítások módosítása