A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) egyszerű lány (1) élet (1) én (1) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lány (1) lány.net (1) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) saját blogom (1) sajt (20) sonka (1) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (5) tofu (2) tojásfehérje (10) történet (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zellergumó (1) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Csupa kókusz falatkák (az elmaradhatatlan csokitalppal)

2009.12.29. 18:29   t3v, az okostojas

Szepyke ezt majszolta (volna) nagy elánnal, ha még bármi is fért volna belé, mire megküzdöttem az elemekkel, és végre odaértem az idei GBT-re.* Természetesen a süti itthon hagyott fele, amit a szokásos módon, nem lefedve hagytam kihűlni, tökéletesen összeállt, és nem hullott atomjaira, mint a találkozón feltálalt rész, amikor Gabojsza kolbászkarikázó jatagánjával kisbicskájával megpróbáltam felszeletelni.

Hozzávalók:

  • 10 dkg étcsoki
  • 10 dkg vaj (részben lehet kókuszpaszta)
  • 2 tojás
  • 17,5 dkg cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 7,5 dkg kandírozott/aszalt gyümölcs (részemről most negyedelt aszalt meggy és Sőregi citromhéj a a Keserédesből)

Egy 30x20 cm-es tepsit kibélelünk alufóliával, egyenletesen elkenjük rajta a felolvasztott csokit, aztán a hűtőben kidermesztjük. A vajat a tojásokkal és cukorral kicsit összerobotoljuk, aztán beleforgatjuk a kókuszt és a gyümölcsdarabokat. Az előkészített tepsibe borítjuk, a tetejét kanál hátával lenyomkodjuk és elsimogatjuk, 180 fokon 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük. Ekkor még benyomható, de belül már nem lágy. Teljesen ki kell hűteni, lehántani a fóliát, aztán lehet szeletelni. Forrás, mint minden jóféle apróság esetén, a tévedhetetlen The Book of Chocolates and Petits Fours.

*Az igazsághoz hozzátartozik, hogy eredetileg a múltkori GBT-re készített, végül ottlét hiányában itthon elfogyasztott kávékrémes minifánkokat akartam vinni, de siettemben gyakorlatilag megfőztem a tojásokat, és a fánkok a nagyközönség előtt vállalhatatlanok lettek, úgyhogy most is itthon ettük meg őket.

Szólj hozzá!

Címkék: meggy csoki kókusz citrom/lime

A bejegyzés trackback címe:

http://okostojas.blog.hu/api/trackback/id/tr711626935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.