A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) egyszerű lány (1) élet (1) én (1) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lány (1) lány.net (1) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) saját blogom (1) sajt (20) sonka (1) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (5) tofu (2) tojásfehérje (10) történet (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zellergumó (1) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Málnás-mascarponés-túrós-babapiskótás

2010.01.08. 10:24   t3v, az okostojas

Ezzel nagyjából el is mondtam mindent erről a receptről :) Az eredetijét annak idején a Mindmegettén találtam valamilyen nyári desszert vagy hasonló néven, de ami a kalóriatartalmat illeti, inkább fókavadászoknak való.

Kell hozzá:

  • 25 dkg mascarpone (vagy krémsajt házilag: Piszke, Wise Lady)
  • 25 dkg túró
  • 4-5 ek porcukor (ne legyen túl édes)
  • 1 ek rum vagy 1 tk vaníliakivonat
  • citromhéj
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg babapiskóta
  • 30 dkg fagyott málna/szeder

Este az első öt hozzávalót összerobotoljuk, belekeverjük a felvert tejszínhabot, majd a fennmaradó két összetevővel felváltva méretes, zárható műanyag dobozba rétegezzük a következőképpen: krém, babapiskóta, málna, krém. A krémben és málnában lévő folyadék hatására másnap reggelre a piskóta átnedvesedik, és az egész szeletelhetővé válik, jöhet az evés.

A málna átütő, színes leve miatt ne számítsunk szépségdíjas desszertre, vendégek elé csak poharakba előre kiadagolva tenném. Olyan, mint a tojásmentes tiramisu: masszív zsírtartalma ellenére meglepően frissítő és könnyed - ez egyben a hátulütője is: csak eszi az ember, eszi, eszi... és pár óra múlva egyszer csak azt veszi észre, hogy elcsapta a hasát. Inkább négyfős mennyiség, kettőnknek több napi zsíradag.

1 komment · 1 trackback

Címkék: túró tejszín mascarpone vanília málna babapiskóta citrom/lime

A bejegyzés trackback címe:

http://okostojas.blog.hu/api/trackback/id/tr481646831

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Málnástúrós 2010.05.19. 14:27:04

Bizonyos együttesek bizonyos számait visszafele játszva „titkos üzenetekre” lelhet a kísérletező kedvű hallgató. A legismertebb és a legnagyobb botrányt kavart szöveg talán a Led Zeppelin Stairway to Heaven c. számában hallható :&bdqu...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Limara · http://limarapeksege.blogspot.com 2010.01.08. 14:16:14

Nekem való desszert! Merre is menjek? :)