A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

áfonya (1) alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) húsvét (1) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) sajt (20) sonka (2) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (6) tofu (2) tojásfehérje (10) torma (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Narancsos csokoládéfagylalt

2010.06.25. 20:32   t3v, az okostojas

Többek között csokifagyi recepttel is Dunát lehet rekeszteni. Természetesen mindenki esküszik a magáéra (különben miért tennénk fel a netre?), ez esetben sincs másként. Persze én sem találtam fel a spanyolviaszt: egyik fő kedvenc, a madártej fagyi alapján gyártottam le ezt a verziót, aminek legfőbb előnye, hogy nem marad utána tojásfehérje, továbbá, mint kiderült, azon kevés fagyi közé tartozik, ami gép (keverés) nélkül is kellően krémes végeredményt ad (az akku egyelőre nem fér be a fagyasztónkba).

Másfél literhez(!) kell:

  • 3 db M-es egész tojás
  • 30 dkg cukor (max.)
  • csipet só
  • 25 dkg mascarpone
  • 5,5 dl tej
  • 5 dl tejszín
  • 10 dkg Spar étcsoki
  • 10 dkg 70%-os narancsos étcsoki*
  • 5 dkg 99%-os étcsoki (Lindt)
  • 2,5 dkg holland kakaó
  • 1 tk vaníliakivonat

A tojást, a cukrot és a kakaóport kicsit összehabosítani, a tejneműeket a csokikkal felforralni, fokozatosan a tojásos elegyhez keverni, gőz fölött sűrűre főzni, bele a vaníliát, hűteni, fagyasztani. Részletesebben a vaníliafagyinál vagy a többi főzős fagyinál.

Ha nem kapcsolok időben, úgy járunk, mint egyszer a kávéfagyival, aminek a 90%-át a férjem még puding formájában eltüntette. Más szóval ütős lett.

*Neki nem ízlett az elefántos csoki, de a fagyi citromos-gyömbéres változatban is állat lehet, csak azt a táblát megettük, és nem nagyon van utánpótlás.

Szólj hozzá!

Címkék: csoki tejszín mascarpone

A bejegyzés trackback címe:

https://okostojas.blog.hu/api/trackback/id/tr922096233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása