A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) egyszerű lány (1) élet (1) én (1) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lány (1) lány.net (1) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) saját blogom (1) sajt (20) sonka (1) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (5) tofu (2) tojásfehérje (10) történet (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zellergumó (1) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Zöld curry tofuval (VKF! #42)

2011.05.03. 16:19   t3v, az okostojas

Városban, tavasszal a zöld néhány árnyalata is színpompásnak számít. A saját fotómat nem merem az oldal tetejére tenni: ez a curry (kari) is legalább annyira fotogén, mint a spenótos nokedli :) Itt látható az eredeti, némiképp dizájnolt egytál.

Hozzávalók:

  • 1 ek mogyoróolaj
  • 5 dkg zöld currypaszta (csípős)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1/2 tk só
  • 4 dl kókusztej (5 dkg kókuszpaszta + 3 dl víz)
  • 3 dl húsleves
  • 30 dkg tofu
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg spárga

Az olajon kicsit átpirítani a currypasztát, rádobni az apróra vágott hagymát, sózni, bele a lötyiket és a kockázott tofut. Amikor forr, bele a borsót és spárgát, 10 percig főzni, kész. Én nem tettem bele zöldcitromot és bazsalikomot. Túl sokat nem tudok hozzáfűzni: zöld, és olyan, mint egy curry :) A tofut pedig a ragadozók hívhatják csirkének :)

Lemaradt az okosság: mindent a tofuról angolul (tofufajták, -készítés, receptek)

Szólj hozzá!

Címkék: kókusz spárga curry tofu zöldborsó

A bejegyzés trackback címe:

http://okostojas.blog.hu/api/trackback/id/tr922874745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.