A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) egyszerű lány (1) élet (1) én (1) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lány (1) lány.net (1) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) saját blogom (1) sajt (20) sonka (1) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (5) tofu (2) tojásfehérje (10) történet (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zellergumó (1) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Molekuláris mousse, avagy már a csokoládét is vizezik

2011.05.28. 16:19   t3v, az okostojas

Az Akadémiai Kiadó jóvoltából hozzájutottam a Konyhatudomány sorozat két darabjához, amelyek közül Hervé This és Marie-Odile Monchicourt A tökéletes ebéd című, beszélgetős kötete a molekuláris gasztronómiába nyújt rövid betekintést. Nem kifejezetten receptkönyv, inkább…

2 komment

Címkék: csoki

EKG-sütemény

2011.05.18. 21:28   t3v, az okostojas

Lényegtelen, hogy a Rama Tavaszi sütemények című receptfüzete szerint arany-ezüst sütemény, póriasabban pedig narancsos-kókuszos - a kép magáért beszél :) Az eredeti is biztos jó, de az egyensúlytészta nem a barátunk, 15 deka liszthez teljesen felesleges ugyanannyi cukrot tenni.…

Szólj hozzá!

Címkék: csoki narancs kókusz citrom/lime rum

Zöld curry tofuval (VKF! #42)

2011.05.03. 16:19   t3v, az okostojas

Városban, tavasszal a zöld néhány árnyalata is színpompásnak számít. A saját fotómat nem merem az oldal tetejére tenni: ez a curry (kari) is legalább annyira fotogén, mint a spenótos nokedli :) Itt látható az eredeti, némiképp dizájnolt egytál. Hozzávalók: 1 ek…

Szólj hozzá!

Címkék: kókusz spárga curry tofu zöldborsó