A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) egyszerű lány (1) élet (1) én (1) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lány (1) lány.net (1) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) saját blogom (1) sajt (20) sonka (1) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (5) tofu (2) tojásfehérje (10) történet (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zellergumó (1) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Csokis földimogyoró-parfé

2012.07.03. 22:29   t3v, az okostojas

Negyed óra alatt emberi fogyasztásra alkalmassá tenni a kocsikenőcsöt? Igen, ez tényleg lehetséges! Csak most, csak itt, csak nektek! Africana szelet. Megvan? Nna, ez egyáltalán nem olyan sz?r. Konkrétan az egyetlen közös pont a földimogyoró - és a nugát. Két közös pont a földimogyoró és a nugát... és a csoki. Három közös pont... Aki meg étvágygerjesztő fotót szeretne látni, nézze meg az eredetit.

mogyorovajas_parfe.jpg

A barna réteghez:

  • 10 dkg étcsoki
  • 10 dkg (darabos) földimogyoróvaj
  • 10 dkg mogyorónugát (senkit ne zavarjon, hogy törökmogyoróból készül; az Aldis édesebb és kevésbé mogyorós, mint amit a Keserédesben kapni)
  • 25 dkg mascarpone

Mikróban 800 watton 1,5 perc alatt összeolvasztani, közben egyszer-kétszer átkeverni.

A fehér réteghez:

  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg porcukor
  • 1 ek vaníliakivonat

Keményre felverni.

A tetejére/aljára:

  • durvára tört, pirított, sós földimogyoró

A barna, fehér és darabos komponenseket tetszés szerinti mintázatban folpackkal bélelt formába tölteni (nálam két Ferrero Rocher doboz), fagyasztani, enni. Az eredeti receptben a hozzávalók között nem szerepel a lejárt nugát és lejáratközeli mascarpone, nálam ezért tér el a két réteg állaga (a csokis így túl kemény lett a tejszínhez viszonyítva [vágható vs. kanalazható]). Még parfésabb parféhoz ezért ezek helyett kb. 3 dl tejszín javallt. A sós mogyoró viszont igenis csokiba való.

Szólj hozzá!

Címkék: csoki tejszín mascarpone vanília mogyoró mogyoróvaj nugát/nutella

A bejegyzés trackback címe:

http://okostojas.blog.hu/api/trackback/id/tr114626830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.