A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) egyszerű lány (1) élet (1) én (1) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lány (1) lány.net (1) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) saját blogom (1) sajt (20) sonka (1) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (5) tofu (2) tojásfehérje (10) történet (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zellergumó (1) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Zsákmányállat

2007.05.10. 13:32   t3v, az okostojas

Többektől eltérően mindenféle ezirányú előélet és tapasztalat nélkül egyszerűen besétáltam a boltba, mert szükségem volt egy éles húsvágó késre. A fő szempontok között szerepelt, hogy legyen jó fogása, ne csússzon a nyele, a pengéje pedig ne legyen túl hosszú vagy túl rövid, vagy túl széles vagy túl keskeny. Utólag kiderült, hogy az ilyet csontozókésnek hívják. Végigtapogattam a kilógó nyeleket, majd egy műanyagdarabon kipróbáltam, hogy a legjobban kézbe illő példány hogyan vág.

A zsákmány egy 14 centis Swibo Wenger 2-01-14 lett (ez mind rá van írva...), azt hiszem, ez az, jó hegyes és éles. Az ára sem volt vészes (bár nem tudom, kések terén soknak vagy kevésnek számít-e a 3100 Ft). Itthon egy szívós magyar marhán próbáltam ki (amiből Horváth Ilona-féle borsos szelet készült tejföllel), és kiválóan szuperál, jó vele hártyázni meg szeletelni is.

2 komment

Címkék: marha

A bejegyzés trackback címe:

https://okostojas.blog.hu/api/trackback/id/tr1165841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

t3v, az okostojas · http://okostojas.blog.hu/ 2007.05.10. 17:22:58

Akkor most hátbaveregetem magam - jó érzés tudni, hogy nem vertek át :) Azért remélem, nem fog kiderülni egy év múlva, hogy valami szahart vettem :))