A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) egyszerű lány (1) élet (1) én (1) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lány (1) lány.net (1) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) saját blogom (1) sajt (20) sonka (1) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (5) tofu (2) tojásfehérje (10) történet (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zellergumó (1) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Zöldborsmártás (VKF! #5)

2007.06.02. 02:07   t3v, az okostojas

Hát, marhára nem érek rá mostanában, de csak nem maradok ki az Eseményből! Szóval például itt olvashattok a zöldborsról magyarul, és itt meg itt angolul.

Zöldborsmártás

  • 1 púpos ek száraz zöldbors
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek méz
  • 2 ek dijoni mustár
  • 5 dkg vaj

A zöldborsot egészben vagy durvára törve lefedett lábosba szór, rá kevéske vajat, erős lángon vár, amíg pattogni kezd (ez kb. 2 perc - az első adagot sikerült odaégetnem). Ekkor bor ráönt, bele tejszín, méz, mustár, kiforral, a végén bele a vaj, kóstol. Én csaltam: teáskanálnyi keményítővel sűrítettem.

Az egész nincs tíz perc. Gyors, csípős, bár azt hiszem, valami hiányzik belőle, vagy csak túl régen ettem. Elvileg marhához, de szerintem sózott-borsozott, vajban sült csirkéhez is jó volt.

1 komment

Címkék: tejszín mustár fehérbor

A bejegyzés trackback címe:

https://okostojas.blog.hu/api/trackback/id/tr7591151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.