A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) egyszerű lány (1) élet (1) én (1) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lány (1) lány.net (1) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) saját blogom (1) sajt (20) sonka (1) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (5) tofu (2) tojásfehérje (10) történet (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zellergumó (1) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

A teraszkertész büszkesége

2007.06.19. 12:17   t3v, az okostojas

Nyár elején kaptam három tő koktélparadicsom palántát. Kicsit későn sikerült kiültetni őket, de már a teraszkorlát tetejéig érnek, és már a negyedik fürt virágot-termést hozzák.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://okostojas.blog.hu/api/trackback/id/tr52101649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lorien · http://lorien.blog.hu 2007.06.19. 14:17:21

Szép! én is tervezek hasonlót, csak még nem értem odáig, hogy hazavigyem, pedig már szépen növöget a palántám :)

bagusz · http://blog.truffle.hu/ 2007.06.19. 19:26:41

hah nekem még csak virágok vannak :O

Ana · http://hedonism.freeblog.hu/ 2007.06.19. 20:25:46

burgonyát is simán tudnál, ha van kicsi erkélyed. Komolyan mondom, nincs finomabb, mint a földből azonnal lábasba kerülő főtt burgonyánál. Leírhatatlanul zamatos, finom, édes, krémes. Na meg gond sincs vele. Elég egy zsák föld, vagy egy cserép.
Na meg a cserepes fokhagyma :)

t3v, az okostojas · http://okostojas.blog.hu/ 2007.06.19. 21:31:51

Azért nem tervezem túlzásba vinni a háztájit :) Őszintén szólva csodálkozom, hogy a paradicsom így bírja a gyűrődést. Kizárólag sziklakertbe való virágokat tartok, mert odakint van vagy 60 fok, és minden más kihalt. A parinak úgy tűnik, jót tesz a meleg, cserébe persze sokat kell öntözni.

Ana · http://hedonism.freeblog.hu/ 2007.06.19. 21:40:43

A friss burgonya egy kullináris élvezet, ami mindenkinek nagyon nehezen és ritkán adatik meg. Már fél óra múlva is más a cukor/keményítő tartalom és a végeredmény.
A paradicsom nagyon csípi a meleget, jó édes lesz tőle. Ugye meleg vízzel locsolod, nem csap hőmérsékletűvel? erre elég kényes. Mi vödörben odakészítjük 1-2 órával korábban és akkor a nap átmelegíti neki.
Na tessék. Végre okoskodhatok nálad. Ritka pillanatok egyike. :)

t3v, az okostojas · http://okostojas.blog.hu/ 2007.06.19. 21:47:54

:))) Van egy böszme vödör odakint, abban hozom létre az állott vizet, és azzal öntözök.

És ne feledjem, egy ilyen kis állatka porozza be nekünk a virágokat, és garantálja a jó termést:
www.schefferj.ps.hu/images/Insects/2007_KacsaFarkuSzender03_800.jpg