A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) egyszerű lány (1) élet (1) én (1) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lány (1) lány.net (1) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) saját blogom (1) sajt (20) sonka (1) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (5) tofu (2) tojásfehérje (10) történet (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zellergumó (1) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Zselatin versus keményítő

2007.06.24. 17:07   t3v, az okostojas

Léteznek még emberek, akik időt és fáradságot nem kímélve hajlandóak áldozni a tudomány oltárán. Mivel agaragarhoz nem mindenki jut hozzá, ribizli teljes meggykészletét feláldozta, hogy kiderítse, kiváltható-e az enyvkivonat a háztartásban is előforduló keményítőféleségekkel. Az alábbiakban illusztrációkkal megtámogatva közreadom a tudományos kísérlet eredményeit (visszadatálva, hogy a releváns meggyzselé mellé kerüljön).

"Ugyanannyi keményítőt ugyanannyi vízzel és párolt meggyel főztem össze, a burgonya jobban sűrít. Kicsi, de van különbség, a kukoricakeményítő kevésbé opálos/átlátszatlan. Kíváncsiságból kukoricaliszttel (nem darával, rendes liszttel) is kipróbáltam, mert gyümölcslevest (krémleveseket) szoktunk ezzel sűríteni - ez szemcsésebb lett."

Csak egy klikk, és a képek máris nagyobb méretben láthatóak!

kukorica- és burgonyakeményítő

burgonyakeményítő 1

burgonyakeményítő 2

kukoricakeményítő 1

kukoricakeményítő 2

kukoricaliszt

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://okostojas.blog.hu/api/trackback/id/tr49110056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ana · http://hedonism.freeblog.hu/ 2007.07.02. 14:49:24

Ejha! Nem semmi meló! riszpekt!