A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) egyszerű lány (1) élet (1) én (1) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lány (1) lány.net (1) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) saját blogom (1) sajt (20) sonka (1) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (5) tofu (2) tojásfehérje (10) történet (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zellergumó (1) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Csodás citromos puding

2007.06.25. 14:52   t3v, az okostojas

"Ez aztán a finom csemege, és veszettül könnyen készül. Különösen jól mutat egy jénai tálban, mert sütés közben rétegekre válik. Alul a citromos-kocsonyás sodó somolyog, és szivacsos-habos kéreg fedi a tetejét. Mmmmmm... nagyon jó!" :) Jamie Oliver: Egyszerűen csak főzz! Itt egy kép is, az enyém nem érte meg a másnapot (ti. a fotózáshoz szükséges természetes fényt).

Hozzávalók:

  • 6 dkg vaj
  • 12 dkg (vaníliás) cukor
  • 2 tojás
  • 6 dkg finomliszt
  • 1/4 tk sütőpor
  • kb. 2,8 dl tej
  • 1 citrom héja és leve (kb. 3 ek)

Egy csipet sóval felverjük a fehérjét. A vajat a cukorral kikeverjük, aztán bele a sárgájákat, citromhéjat, lisztet, majd a tejet és a citromlevet. Lazán beleemelgetjük a fehérjehabot. 200 fokos előmelegített, gőzös sütőben kb. 35-45 perc, amíg a teteje megszilárdul. Langyosan, hidegen frissítő nyári édesség. Jamie szerint négy, szerintem legfeljebb két főre.

1 komment

Címkék: citrom/lime

A bejegyzés trackback címe:

https://okostojas.blog.hu/api/trackback/id/tr54105535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

varadit 2007.06.25. 22:53:35

Ezt nagyon szeretem, már vagy tucatszor megcsináltam. Elronthatatlan, s nem lehet belőle eleget csinálni. :-) Nemhogy a másnapot,de az aznapot sem szokta megérni.