A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) egyszerű lány (1) élet (1) én (1) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lány (1) lány.net (1) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) saját blogom (1) sajt (20) sonka (1) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (5) tofu (2) tojásfehérje (10) történet (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zellergumó (1) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Túrós-meggyes rétes

2007.07.02. 15:02   t3v, az okostojas

Rétesfronton még van mit tanulnom. A tekerésre van egy konyharuhát/abroszt nem amortizáló módszerem (mire nem jó egy elvásott viaszos vászon terítő...), viszont nem ártana szert tennem legalább egy röntgenszemre, hogy az összehajtogatott, bezacskózott lapok között is kiszúrjam a lyukasat. A tölteléket eléggé találomra dobtam össze, de a közelítő értékeket feljegyeztem.

3 mutáns vagy 2 normál rúdhoz kell:

  • 1 csomag (6 db) réteslap
  • 50 dkg túró
  • 2 tojás sárgája
  • 4 púpos ek tejföl
  • 4 púpos ek porcukor (több)
  • 1 citrom héja
  • 2 púpos ek gríz (alias búzadara :)
  • 2 tojás habbá vert fehérje
  • kb. 20 dkg meggy a pötyögtetéshez
  • olvasztott vaj vagy olaj a kenegetéshez

Rétegezzük, kenegetjük, töltjük, szórjuk, csavarjuk, 200 fokon 20 percig sütjük. A fő minőségellenőr hangot adott küszöbön álló meggycsömörének, és szerinte ez így, ebben a formában nem lett elég édes - ezt jómagam nem tudom eldönteni, mert a szaglószervem néhány napja el van dugulva, ami igencsak hátrányosan befolyásolja ízérzékelő képességemet.

3 komment

Címkék: meggy túró

A bejegyzés trackback címe:

https://okostojas.blog.hu/api/trackback/id/tr33102695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemisbeka 2007.07.03. 11:08:07

Wow, micsoda fotó! :)

t3v, az okostojas · http://okostojas.blog.hu/ 2007.07.03. 14:29:33

Ugye? :) Igaziból csak ezért raktam fel, egyébként nem nagy etvasz - kihasználom, amíg nálam a fényképgép.

Meerling Betti 2008.03.15. 20:41:48

szerintem nagyon tuti a túrós-meggyes sütid!!!!!!!