A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) egyszerű lány (1) élet (1) én (1) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lány (1) lány.net (1) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) saját blogom (1) sajt (20) sonka (1) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (5) tofu (2) tojásfehérje (10) történet (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zellergumó (1) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Palak tofu, avagy szójatúró fűszeres-spenótos szószban

2007.06.10. 16:26   t3v, az okostojas

A főzési moratórium felfüggesztésével egy időben megszületett háztartásunk első ehető tofus kajája, amely az egészséges életmód jegyében természetesen házastársi nyomásra készült. Az egyszerű rántott szójatúró annak idején echte cipőtalpat eredményezett, az előtt…

Szólj hozzá!

Címkék: spenót fokhagyma curry tofu gyömbér

Rumos meggybefőtt

2007.06.09. 12:15   t3v, az okostojas

Na, ezt vajon hogy kell írni? A narancsdzsemen kívül ez az egyetlen dolog, amit házilag elő szoktam állítani - nem kis részben azért, mert nem kell főzni. Nem túl édes, de az alkohol tartósítja (amitől persze nem kifejezetten gyerekbarát), és a meggy viszonylag kemény marad…

8 komment

Címkék: meggy citrom/lime

Gasztro típusú találkozások

2007.06.08. 21:55   t3v, az okostojas

Budapesten jártam, gasztrobloggereket láttam. Izé, a múlt hétvégéről van szó, de most jutottam el addig, hogy írni tudjak róla. Természetesen nem a sokkoló élmény, hanem az időhiány miatt. Az időjárás kegyes volt hozzám: csak akkor zuhogott, amikor éppen valamilyen…

2 komment

Vörösboros meggyleves

2007.06.07. 21:37   t3v, az okostojas

A meggy elárasztotta a várost. A nem vegyes gyümölcsös levesek közül ez az abszolút favorit. A kép a második, enyhén szétfőtt adagról készült (telefonáltam...). Hozzávalók: 75 dkg meggy 3 szem szegfűszeg kis darabka fahéj fél citrom héja 1 tk só…

6 komment

Címkék: meggy tejszín vörösbor