A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) egyszerű lány (1) élet (1) én (1) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lány (1) lány.net (1) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) saját blogom (1) sajt (20) sonka (1) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (5) tofu (2) tojásfehérje (10) történet (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zellergumó (1) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

A gömb kockásítása: kókuszgolyó gyorsabban

2007.07.07. 16:59   t3v, az okostojas

Minden kókuszimádónak van házi Raffaello receptje, de a golyóformálás valószínűleg csak a kisgyerekes családok egyes tagjai számára jelent élvezetet - ráadásul mire kigolyózza az ember, már el is fogy a java. Tavaly karácsonykor, a nagyüzemi trüffelgyártás idején…

7 komment

Címkék: mandula kókusz

A konyhafőnök ajánlata

2007.07.06. 22:15   t3v, az okostojas

Kicsi szíveim, keblemre! A töltött parpikán, tökfőzeléken, fasírton, palacsintán és hasonló ősmagyar étkeken kívül a következő két finomságot fogyasztottuk a közelmúltban:Japo tészta (Ana / Hedonism)Először nem értettem, hogyan lesz ennyi marha sok szezámmagból…

6 komment

Címkék: zsálya vörösbor fehérbor coca

Csodasajtos

2007.07.05. 14:01   t3v, az okostojas

Lássuk be: Frank Júlia nem túl kreatív, ha nevet kell adnia egy receptnek. Ennek a sós süteménynek több változatával is találkoztam, elsőként talán az Externet konyha listán. Gyorsan megvan, és zárt dobozban állítólag hónapokig eláll. Addig ugyan sosem szokott kitartani, de…

18 komment

Címkék: sajt

Gratin dauphinois à la Heston Blumenthal

2007.07.04. 01:13   t3v, az okostojas

Ezt az ételt egy helyi kisvendéglőben valószínűleg csőben sült krumpliként vezetnék fel az étlapra, de végső soron Heston Blumenthal sem adott neki túlságosan kacifántos nevet. Hogy ki az a H. B.? A fickó már elnyerte a világ legjobb szakácsa címet, és övé a három…

8 komment

Címkék: krumpli tejszín fokhagyma csili

Túrós-meggyes rétes

2007.07.02. 15:02   t3v, az okostojas

Rétesfronton még van mit tanulnom. A tekerésre van egy konyharuhát/abroszt nem amortizáló módszerem (mire nem jó egy elvásott viaszos vászon terítő...), viszont nem ártana szert tennem legalább egy röntgenszemre, hogy az összehajtogatott, bezacskózott lapok között is kiszúrjam a…

3 komment

Címkék: meggy túró