A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) egyszerű lány (1) élet (1) én (1) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lány (1) lány.net (1) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) saját blogom (1) sajt (20) sonka (1) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (5) tofu (2) tojásfehérje (10) történet (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zellergumó (1) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Két kaja egy csapásra: tejberizs és rizsfagyi

2007.07.22. 18:50   t3v, az okostojas

Tejberizs lassan, de biztosanA jobbik felem egészen addig nem szerette az édes rizst, amíg meg nem kóstolta az én főztömet :) Nincs különösebb titka: egyszerűen nem szeretem a vízben-tejben főttet. A csak tejben főtt rizs sokáig készül, de megéri, és nincs vele macera. Folyamatos…

2 komment

A duplafalú edény dicsérete

2007.07.20. 16:41   t3v, az okostojas

A madártejről jutott eszembe, hogy még a haszontalan háztartási eszközös kördésnél említette valaki a duplafalú edényt. Nyilván főzési és evési szokások kérdése is, de én imádom az enyéimet (egy régi 1 literes és egy újabb, 1,5 literes bödön tulajdonosa vagyok; nekem…

5 komment

Citromfagyi

2007.07.18. 14:23   t3v, az okostojas

Legutóbb a kávéblogon merült fel, hogy egyesek szerint a rekkenő hőségben forró ételekkel-italokkal be lehet csapni a szervezetet, mert az akkor majd azt hiszi, hogy hűtenie kell. Én egy időben - szintén az egyetemi tanulmányok hatására - alkalmaztam ezt a "trükköt", de a…

2 komment

Címkék: tejszín citrom/lime

Madártej maradék tojásfehérjéből

2007.07.17. 16:46   t3v, az okostojas

Amíg nem jutnak el hozzám a lakodalmi fotók, a tojásfehérje-kollekció csökkentéséhez járulnék hozzá egy konkrét leírással és a hozzá kapcsolódó konyha-trükkel.Kell hozzá:6 tojásfehérje3 púpos ek kristálycukor3 liter tej2 zacskó vaníliás pudingpor vagy 8-10 dkg étkezési…

2 komment

Címkék: tejszín tojásfehérje vanília