A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) egyszerű lány (1) élet (1) én (1) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lány (1) lány.net (1) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) saját blogom (1) sajt (20) sonka (1) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (5) tofu (2) tojásfehérje (10) történet (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zellergumó (1) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Sweet chestnut purée topped with sour cherry jelly

2008.04.06. 14:15   t3v, az okostojas

Maci [pron. MAH-TSEE], a.k.a. Ms. Teddy Bear :), the host of this month's Ready, steady, cook!, the one and only Hungarian thematic food blog event, thought it would be nice if Hungarian food blogging went international (aim for fame, she says ;), and asked the participants to try and also post…

Szólj hozzá!

Gesztenyés pohárkrém meggygranitával (VKF! #14)

2008.04.06. 14:14   t3v, az okostojas

Fűszeres Eszter szereti a Magyar Konyhát :) Dulmina megpróbálta feltérképezni, hányféle értelemben beszélhetünk magyaros ízekről. BeckZsu feltette a kérdést, hogy a magyar konyhát temetni kell-e vagy dicsérni. Édesnemes paprika ide vagy oda, úgy érzem, szomorú lenne, ha a…

3 komment

Címkék: meggy gesztenye tejszín vanília

Darahab portói zselével, avagy kálváriám története négy stációban

2008.04.03. 19:53   t3v, az okostojas

Ági, aki főz (és ír) már régebben volt kedves megosztani velem a habszifonos mangóhab receptjét a Szakácsok könyvéből. Nos, vagy Ági titkolt el előlem valamit, vagy nem Dr. Oetker lapzselatinra és az én türelmemre optimalizálták a receptet. Ja, ilyennek kellett volna lennie, csak…

2 komment

Címkék: meggy narancs tejszín vanília zselatin vörösbor citrom/lime

Diós csokihabos linzer

2008.04.01. 17:49   t3v, az okostojas

Jól nézzétek meg az eredeti recepthez tartozó képet, mert ez az a sütemény, ami sosem lesz ilyen, hacsak nem méterekről fotózzuk - a teteje ugyanis a vágásvonalak mentén 100%, hogy berepedezik. Mégis viszonylag gyakran megsütöm, mert a pörkölt dió mindig finom, és a süti nem…

4 komment

Címkék: dió csoki tojásfehérje