A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) egyszerű lány (1) élet (1) én (1) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lány (1) lány.net (1) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) saját blogom (1) sajt (20) sonka (1) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (5) tofu (2) tojásfehérje (10) történet (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zellergumó (1) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Púderes malac gombával

2009.05.02. 23:06   t3v, az okostojas

A fotókat böngészve találtam pár receptet a kekszrészleg további, republikációs bővítésére. A púderes sütemény gyerekkorom kedvence, elvben sokáig elálló, eszméletlenül omlós süti, a kiszúróforma-gyűjtemény birtokosok álma. Alább a Kicsi Vúval folytatott eszmecsere alapján kikísérletezett arányok, így biztosan nem törik le a malac lába/szarka farka/kutya füle. Plusz/mínusz egy-két deka nem ront a végeredményen.

Kb. három nagy tepsihez kell:

  • 58 dkg liszt
  • 36 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • csipet só
  • 1 tojás

A hozzávalókat hidegen elmorzsoljuk, összegyúrjuk, a tésztát a hűtőben éjszakáztatjuk. Másnap, ha felengedett egy kicsit, 1) centi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk; 2) hengerekké formáljuk, centi vastagra felszeleteljük. Halvány rózsaszínesre sütjük (180 fokon kb. 15 perc), és még forrón meghempergetjük sok-sok porcukorban. Ha én azt mondom, hogy kell a porcukor, akkor kell a porcukor :)

Szólj hozzá!

Címkék: dió

A bejegyzés trackback címe:

https://okostojas.blog.hu/api/trackback/id/tr41099619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.