A főzés tudománya - Utolsó kommentek
blfr8@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://okostojas.blog.hu/2013/01/20/gesztenyefelfujt_vagy_amit_akartok/full_commentlist/1#c41534077
Válasz erre: Gesztenyefelfújt, vagy amit akartok
2022-08-22T21:25:07+02:00
2022-08-22T21:25:07+02:00
Lusuka
http://blog.hu/user/1366132
<a rel="nofollow" href="https://hogyan.net">hogyan.net</a>
https://okostojas.blog.hu/2013/01/20/gesztenyefelfujt_vagy_amit_akartok/full_commentlist/1#c41079344
Válasz erre: Gesztenyefelfújt, vagy amit akartok
2021-12-08T21:42:54+01:00
2021-12-08T21:42:54+01:00
Lusuka
http://blog.hu/user/1366132
<a rel="nofollow" href="http://egeszseg-figyelo.com/">egeszseg-figyelo.com/</a>
https://okostojas.blog.hu/2007/06/13/maradek_tojasfeherje_felhasznalasa/full_commentlist/1#c38135072
Válasz erre: Maradék tojásfehérje felhasználása
2020-02-05T15:54:10+01:00
2020-02-05T15:54:10+01:00
Emma Nagy
http://blog.hu/user/850794
Nálunk a kókusz a nyerő. Tetszőleges mennyiségű, tojásfehérje, darabonként 5 dkg cukor, 3-4 tojásfehérjéhez kell 20 dkg kókuszreszelék, és annyi evőkanál szitált zsemlemorzsa, ahány tojásfehérje. Sütőpapírra halmokat kanalazunk, de nyomhatjuk is habzsákkal, és 160-170 fokos sütőben, légkeveréssel megsütjük. Valamikor, valahol, nagyon régen találkoztam ezzel a recepttel, már nem emlékszem hol.
https://okostojas.blog.hu/2007/06/13/maradek_tojasfeherje_felhasznalasa/full_commentlist/1#c34531361
Válasz erre: Maradék tojásfehérje felhasználása
2018-01-27T22:07:41+01:00
2018-01-27T22:07:41+01:00
szomine
http://blog.hu/user/1327591
A siker hídja mindig építés alatt áll !!!
https://okostojas.blog.hu/2007/06/13/maradek_tojasfeherje_felhasznalasa/full_commentlist/1#c25178405
Válasz erre: Maradék tojásfehérje felhasználása
2014-11-23T16:42:39+01:00
2014-11-23T16:42:39+01:00
vezér01
http://blog.hu/user/659432
Kemény habbá verem a tojásfehérjét,ízlés szerint cukrozom,és házi sárgabarack lekvárt keverek bele.<br />
Egy mély jénai tálba öntöm és mehet a sütőbe. Ha a teteje szép barnára sült ,már ehető is.
https://okostojas.blog.hu/2007/09/13/fekete_erdo_torta/full_commentlist/1#c23748241
Válasz erre: Fekete-erdő torta
2014-07-08T18:33:10+02:00
2014-07-08T18:33:10+02:00
sz...marika
http://blog.hu/user/817840
<a href="http://okostojas.blog.hu/2007/09/13/fekete_erdo_torta?full_commentlist=1#c23704691" class="reply_nick_27034" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 23704691 );">@t3v, az okostojas</a>: <br />
<br />
Valahogy én is így jártam, a vaj után lőttek a habomnak :-) azóta nem is próbáltam.<br />
<br />
A vizesbe viszont csak belevágtam, az én fekeerdeimhez egy vizes piskóta jár, aztán a régi cukrászkönyvemben azt mondja a vizes piskótánál, hogy: az egész tojásokat a cukorral habosra, közben adjuk hozzá apránként a vizet...a végén én is kézzel kevertem bele a kakaós, sütőporos lisztet. És működött. ( Csak tudnám milyen megfontolásból kevertem évtizedeken keresztül külön a sárgáját, és a fehérjehabot? Nyilván a családi hagyomány szerint)<br />
Ugyanez a könyv ( Sütemények tészták könyve III.) azt írja, hogy a a zsiradékot felolvasztva, langyosan, mindig a liszt után keverjük a masszába. Na,ezt kellene még kis adagban talán megpróbálnom. <br />
De a Te módszeredet fogom előbb bevetni, az jobban hasonlít az eddig megszokotthoz ...<br />
<br />
Nekem még nincs egy éves a masinám, de imádom, pedig azt hittem el vagyok én nélküle:-) Érdekes, hogy a "kényesebb" kenyér tésztától tartottam, és azzal végképp nem volt gondom, a piskótákkal akadtak problémáim. <br />
<br />
Elnézést, hogy hosszúra sikerültem...<br />
Köszönöm a konzultációs lehetőséget! :-)<br />
További kellemes, sikeres okoskodást ! :-)
https://okostojas.blog.hu/2007/09/13/fekete_erdo_torta/full_commentlist/1#c23704691
Válasz erre: Fekete-erdő torta
2014-07-05T00:09:15+02:00
2014-07-05T00:09:15+02:00
t3v, az okostojas
http://blog.hu/user/27034
Épp a napokban készült zsíros piskóta a MUM-ban gyümölcstorta alapnak, még friss az élmény - hozzáteszem, hogy annak idején az első próbálkozást elb.tam :) <br />
Szóval: 2 egész tojás, 2 ek cukor, só, citromlé, ezt magas fordulaton magas habbá verni (két tojás rövidebb idő alatt megvan, mint hogy bemelegedne a sütőm). A végén visszavenni a fordulatszámot (2-es vagy 3-as fokozat az addigi 4-es helyett), belecsorgatni a kanálnyi olvasztott, kihűtött vajat, és csak addig forgatni a géppel, amíg szépen elegyedik, kb. fél perc és kifényesedik, látszanak az apró zsírcseppecskék. A lisztet (+ sütőport, kakaót, ha kell) egy kanállal, manuálisan keverem bele a gép leállítása után. <br />
Első alkalommal szétcsapattam az egészet (a vaj hozzáadása után ott hagytam, az meg keverte, keverte, keverte, míg pár perc alatt elfolyósodott az egész), úgyhogy ment bele sok liszt és joghurt, muffin lett belőle.<br />
Vizes piskótát nem nagyon szoktam sütni, tejfölös utoljára akkor készült, amikor még nem volt meg a gép, erről tehát nincs tapasztalatom. Egy-két tojással próbálnám meg, annyit nem sajnálnék, és apránként tenném hozzá a vizet.
https://okostojas.blog.hu/2007/09/13/fekete_erdo_torta/full_commentlist/1#c23692435
Válasz erre: Fekete-erdő torta
2014-07-03T19:59:06+02:00
2014-07-03T19:59:06+02:00
sz...marika
http://blog.hu/user/817840
Szia!<br />
<br />
Szeretném megkérdezni, hogy ennek a piskótáját a MUM-ival miként készíted? Olvastam az ódádat:-) nekem is van már (ódám is:-) csak még nem vetettem papírra:-) <br />
Viszont az ilyen olajos és/vagy vizes piskóták készítésénél én se merem egyben felverni a géppel a fehérjét és a sárgáját. <br />
Ellenben a csak liszt-cukor- tojás, hagyományos piskóta kitűnően sikerül tojásszétválasztás nélkül is.
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c21175753
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2013-12-05T11:29:09+01:00
2013-12-05T11:29:09+01:00
csabakiss
http://blog.hu/user/834993
most elektropark-ban 29900,a 4655
https://okostojas.blog.hu/2013/01/20/gesztenyefelfujt_vagy_amit_akartok/full_commentlist/1#c21037005
Válasz erre: Gesztenyefelfújt, vagy amit akartok
2013-11-17T10:07:04+01:00
2013-11-17T10:07:04+01:00
királyi
http://blog.hu/user/827994
Aki szeretné a nagyi ízeit újra asztalára varázsolni, ajánlok egy most beszerzett remek szakácskönyvet<br />
A magyar úri család konyhája c. (bookline, alexandra stb) rántott szilvák, eperkalács, diós derelye rántva rumos mártással, stb
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c21029073
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2013-11-15T21:07:18+01:00
2013-11-15T21:07:18+01:00
Jovanotti
http://blog.hu/user/63526
Sziasztok!<br />
Én is most állok vásárlás előtt, és ezzel a típussal van némi javítási tapasztalatom.<br />
Ami biztos, hogy kb 4kg alma lereszelése után feladta a harcot. Igaz, hogy a szervizben mondták, hogy nem lehet maggal együtt reszelni, csak magház nélkül, de ezt nem tudtam. Szóval a meghajtó fogaskerék 4.000,-Ft, a reszelő házban lévő kétkaros műanyag terelő pedig 3.500,-Ft. A szerelése horrorisztikus, három kezes mutatvány. Egy motor van benne, csak műanyag fogaskerekek, de ez a gép amiről írok 10 éves, és ez volt az első hibája, ráadásul okkal.<br />
Mindezek ellenére is azt hiszem magamnak is ilyet fogok venni. Most szinte mindenhol akciós, a 4655 húsdarálóval, turmixxal, 3db tárcsával 35.000,-Ft.
https://okostojas.blog.hu/2008/04/06/gesztenyes_poharkrem_meggygranitaval_vkf_14/full_commentlist/1#c20257902
Válasz erre: Gesztenyés pohárkrém meggygranitával (VKF! #14)
2013-07-21T22:15:03+02:00
2013-07-21T22:15:03+02:00
t3v, az okostojas
http://blog.hu/user/27034
Köszi az update-et, ez egy 2008-as cikk :) 2001-ben pl. az USA-ban még a lengyel, orosz boltokban sem találtunk meggyet, pedig a lengyelek gigatermelők.
https://okostojas.blog.hu/2007/04/22/a_mi_kefires_langosunk/full_commentlist/1#c20257885
Válasz erre: A mi kefires lángosunk
2013-07-21T22:11:52+02:00
2013-07-21T22:11:52+02:00
t3v, az okostojas
http://blog.hu/user/27034
Szerencsére az enyém az egyetlen hűtős lángos recept a neten, leszámítva a 2 260 000 találatot a slow proofing, illetve az 5 940 000 találatot a cold fermentation kifejezésre :)<br />
<a rel="nofollow" href="http://cooking.stackexchange.com/questions/21557/what-happens-during-a-cold-fermentation-that-makes-bread-taste-so-good">cooking.stackexchange.com/questions/21557/what-happens-during-a-cold-fermentation-that-makes-bread-taste-so-good</a><br />
<br />
Talán valamelyik hozzávalóval lehetett gond, távmegítélés alapján nincs több tippem. Azért más hűtős recepttel tegyél még próbát, mondjuk nem negyven fokban, hátha visszatér a hited.
https://okostojas.blog.hu/2007/04/22/a_mi_kefires_langosunk/full_commentlist/1#c20253997
Válasz erre: A mi kefires lángosunk
2013-07-21T10:10:45+02:00
2013-07-21T10:10:45+02:00
regisztralok
http://blog.hu/user/623520
Tegnap délután bedagasztottam azzal a szándékkal, hogy ma reggelire jó lesz. Ma kivettem a hűtőből, szépen meg kelt, de a rugalmasságát teljesen elvesztette. Nyújtani nem lehet, szakad. Pihentettem fél órát, Semmi tartása nincs a tésztának. Megsütöttem a hűtőből frissen kivéve, aztán pihentetés után is, nem lett jó. Meg sem közelíti a frissem kelesztett lángos állagát. Jól beigértem mára a lángos reggelit, jól be is égtem vele. Soha nem voltak szimpatikusak ezek a hűtőben eltartható alapanyagból süthető dolgok, ez sem győzött meg. El is ment a kedvem az egész reggelitől. Köszi.
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c20079440
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2013-06-24T10:06:10+02:00
2013-06-24T10:06:10+02:00
Dorkateo1
http://blog.hu/user/767902
Csak megerősíteni tudom, h akinek megbízható gép kell, az vegye nyugodtan a Boscht. Annak idején én is nyomoztam (kb 2000-ben vettem!!!), csak akkor még nehezebb volt netelni), és erről a gépről azt írták, h Németországban régóta kedvelt, megbízható gép, amihez mindig lesz alkatrész és kiegészítő. Ezek szerint én mér 13. éve nyúzom, én is kenyerezek/kalácsozok vele, a reszelőkorongokat is szeretem, a citrusdarálót is. A fagyigépnél nekem végleg beleragadt az akku a tartójába, csak nekem fagyasztóládám van, így nem gond a nagyobb méret. Ezt sztem is elszabták. <br />
Eleinte nekem is csöpögött az olaj, de hamar abbahagyta, miután szervizelték. Szetm nem csak a W számít, ez egy jók konstruált gép, bírja teljesítménnyel, én is féltem, h kevés lesz az 500 w, de nem. Csak példának a mai porszívók egyre nagyobb wattal mennek és egyre kevésbé szívnak....<br />
Én 75 dekára átállítottam a receptjeimet és ha kell kettőt csinálok gyors egymásutánban, teljesen jól megvagyunk így vele, pedig alapvetően 5-7 főre főzök általában. Mondjuk én a lassan kelés híve vagyok, általában hűtőben kelesztek, gyors-hólyagos tésztát ritkán csinálok, illetve azokat is lassan kelő módszerrel inkább (<a rel="nofollow" href="http://www">www</a>. tunderkamra.blogspot.hu). Szóval vegyetek bátran ilyne gépet, mert olcsó és jó. A Kenwood áráért ezt a gépet már mindennel felszerelheted. Üdv: Dorka
https://okostojas.blog.hu/2013/01/20/gesztenyefelfujt_vagy_amit_akartok/full_commentlist/1#c19547878
Válasz erre: Gesztenyefelfújt, vagy amit akartok
2013-04-17T16:12:43+02:00
2013-04-17T16:12:43+02:00
nagypapi
http://blog.hu/user/39965
Nem rossz, elképzelem sós változatban, kvázi knédli, valami vadétel mellett.<br />
Kipróbálom!
https://okostojas.blog.hu/2011/05/28/igazi_csokolademousse_csokoladekrem/full_commentlist/1#c19244043
Válasz erre: Molekuláris mousse, avagy már a csokoládét is vizezik
2013-03-12T17:17:29+01:00
2013-03-12T17:17:29+01:00
A fickó
http://blog.hu/user/782451
Hali! Most olvastam ezt a bejegyzésed a csoki chantilly-ről. Én is már régóta csinálom és mousse-ként is tálalom, de én csak hideg vízben verem fel k. 3 perc és így szobahőn lágy tejszínhab állagú marad kb. 10 percig. Azonnal kell tálalni, tejszínhabbal gyümölcsökkel. Minél jobb csokit használsz annál jobb, az MR-t csak tortakrémhez tudom elképzelni (és használom is), mert nekem túl kakaós ízű magában. Egyébként tejet is adhatsz hozzá, az is folyadék, csak ez már egy kis zsírt is visz bele. Ha tejszínt felforralsz és beleolvasztasz csokit, utána lehűtve az is jól felverhető. Egyszer pl. többször árszűrt friss epervelővel, vaníliával ízesített tejszínt vertem fel és töltöttem meg a profiterol fánkocskáit. :)
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c18891307
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2013-01-24T20:48:01+01:00
2013-01-24T20:48:01+01:00
könyvbolond_konyhatündér
http://blog.hu/user/408931
Lassan másfél éve ezzel dagasztom a kenyeret, újabban ezzel gyúrom a főtt tésztának valót is (az pedig jó kemény), és használom szinte naponta húsdarálásra, zöldségszeletelésre, diódarálásra, habverésre. Ott áll a pulton, csak az alkatrészeket kell elővenni hozzá, ha nem épp dagasztok. Ahhoz képest, hogy hihetetlenül olcsó gép még ma is (tulajdonképpen most kerül annyiba a húsdaráló nélküli gép, mint kb 6 éve a húsdarálóval együtt) - nagyon strapabíró. Pedig az enyém már nem is német gyártmány, hanem szlovén. <br />
Örülök, hogy rád találtam annak idején, képes lettem volna még egy(kettő) kenyérsütőt venni dagasztásra, ha nem találkozom ezzel az írásoddal. Azóta bátrabban használom a gépet sok mindenre.
https://okostojas.blog.hu/2008/04/06/gesztenyes_poharkrem_meggygranitaval_vkf_14/full_commentlist/1#c18863784
Válasz erre: Gesztenyés pohárkrém meggygranitával (VKF! #14)
2013-01-22T10:50:43+01:00
2013-01-22T10:50:43+01:00
lüke
http://blog.hu/user/281341
csak tudatom<br />
gesztenyekrémet mind Ausztriában mind Olaszországban dögivel árulnak, úgymint mirelit gesztenyepürét is,söt meggyet is<br />
(még Németo-ban is)<br />
pl:<br />
<a rel="nofollow" href="http://www.hausfreund.at/nahrungsmittel~31/spezialitaeten-diverse~242/schenkel-spezialitaeten-maroni-im-glas~410527.html">www.hausfreund.at/nahrungsmittel~31/spezialitaeten-diverse~242/schenkel-spezialitaeten-maroni-im-glas~410527.html</a><br />
igy ,vagy massza formájában
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c18300790
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2012-11-14T15:14:16+01:00
2012-11-14T15:14:16+01:00
szemirámisz
http://blog.hu/user/411221
Azért árban az egyik majdnem a duplája a másiknak, tehát azért nem teljesen tokmindegy. :)<br />
<br />
Ezek szerint jó kis gép a tiéd, ha ennyivel elbír! Ilyen van pár ismerosomnek, és mindenki dícsérte, de én valami erosebbet szerettem volna. Aztán ki tudja, lehet, hogy azok sem tudnak , vagy bírnak annyival tobbet, mint amennyivel tobbe kerulnek. Hát emiatt dilemmázok.. :(
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c18300148
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2012-11-14T14:09:06+01:00
2012-11-14T14:09:06+01:00
t3v, az okostojas
http://blog.hu/user/27034
Ebben az árkategóriában vsz. tök mindegy, melyiket választod :)<br />
<br />
Az enyémmel (MUM4625, 550 W) tegnap gyúrtam kifőtt házi tésztának valót (1 kg liszt, 11 kisebb tojás, só). Ez kőkemény, bírja. Mennyiségre, ami még belefér a 3 literes keverőtáljába, az másfél kiló szárazanyag, pl. túrós pogácsa 50 dkg liszt + 50 dkg túró + 50 dkg vajból, illetve Limara hajtoványa (1 kg liszt plusz 7 dl folyadék).<br />
<br />
A te kiszemelted nagyobb, erősebb, ennél biztos többet bír, de konkrétumot nem tudok. Mindenesetre én nem vennék olyat, amit nem használnék ki, az szimpla ráfizetés.
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c18294528
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2012-11-14T10:39:04+01:00
2012-11-14T10:39:04+01:00
szemirámisz
http://blog.hu/user/411221
Szia!<br />
<br />
De jó, hogy idetaláltam, és még mindig él ez a bejegyzés! :)<br />
Épp robotgép vásárlás elott vagyok, és már hetek óta e korul porgok , nem tudok donteni. Mindenképp a Bosch és a Kenwood márka kozott akartam választani, végul most a Bosch áll nyerésre. Két gépet néztem ki, az egyik a MUM 54240, 900 W, amihez van egy csomó minden,húsdaráló,reszelok,stb, és kb. 65 ezer ft-ért tudom megvenni. A másik pedig pedig a MUM 86R1, ami 1600 W-os, nincs hozzá semmi tartozék, csak a turmixgép, és így kerul kb. 105ezer ft-ba. Tehát nagy árkulonbség van, ráadásul nincs úgy felszerelve,mint az elozo. Viszont tulajdnoképpen nekem azokra nincs is nagy szukségem, kell viszont egy strapabíró gép, mert foleg dagasztásra használnám 1 kg lisztbol is akár, és a lényeg a mézestészta, amibol szintén 1kg lisztet gyúrok be egyszerre, plusz ugye 0,5 kg méz, stb. és ez egy kemény tészta, tehát kell az ero...<br />
De ha elbírna vele a 900 W-os gép, akkor persze feleslegesen nem dobnék ki az ablakon ennyi pénzt...<br />
Mondjuk érdekes,megnéztem a Bosch oldalát, és ez a régebbi gép, amirol te is írsz a bejegyzésben, 500 W-os és azt írják róla, hogy 1 kg liszt+a tobbi anyag. A 900 W-os géphez meg azt írják, hogy 0,75 kg liszt+a tobbi... Akkor most ez hogy van? Az erosebbnek nem tobb alapanyaggal is bírnia kéne?<br />
<br />
Egyébként is nehezen donto típus vagyok, és most pláne... Úgy szeretnék gépet választani, hogy bírja a strapát, és ne kelljen 2-3 év múlva megint lecserélnem. Már a második kenyérsutogépemet vágom a szemétre, mert elkezd ereszteni a tengelynél és nyomja az olajat a tésztába, pedig amúgy még semmi baja sem lenne. <br />
<br />
Ha tudtok, légyszives segítsetek, elég surgos lenne, a héten már meg kéne vennem, mert nem bírják a kezem a mézestészta gyúrását. :(<br />
<br />
Néztem a Kenwood gépet is, az is kb. ennyi, mint a drágább Bosch. A KM10-es annyi, mint a Bosch Mum 86, és éppúgy nincs hozzá semmi. Annyit írok csak a Kenwood javára,hogy a tálnak van fule, amivel szerintem sokkal konnyebb manipulálni. Szerintem a Bosch 5,4 l-es tálján is praktikus lenne egy ilyen fogantyú...
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c18275215
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2012-11-11T21:05:40+01:00
2012-11-11T21:05:40+01:00
t3v, az okostojas
http://blog.hu/user/27034
Én a diót, mandulát a zöldségszeletelő egyoldalas, közepes lyukméretű korongjával darálom. Ha az adott recepthez nem kell finomra, egyenletesre darálni, és nem baj, ha az olajtartalomtól összecsomósodik, akkor egyszerűen leturmixolom. Ez a korong a kókuszt is tuti viszi, hisz azt is reszelni kell. Ez a korong a fénykép alapján része a 4427-es alapgépnek. A MUM48R1 pl. ugyanaz, mint a 4427, de minden bizonnyal drágább, mert újabb, nagyobb teljesítményű típus.<br />
<br />
A dió- meg mákdaráló szerintem nem ugyanazon az elven működik. Turmixgépben például emlékeim szerint cukorral sem tudok mákot darálni, ha nem a bolti száraz fájdalmat akarom előállítani. Van hagyományos, kézi mákdarálóm, ami kisajtolja a mákszemekből az olajat. Szóval én arra hajlok, hogy a diódaráló feltéttel mákot nem lehet darálni - ha megnézel egy kézi diódarálót, tkp. egyszerű reszelőről van szó, a mákdaráló pedig inkább passzírozó.<br />
<br />
...<br />
Nna, itt találtam neked egyetlen véleményt, aki nem ajánlja a daráló feltétet:<br />
<a rel="nofollow" href="http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=217487#">www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=217487#</a><br />
<br />
Egy kis további guglizás nem árthat, hátha csak pechje volt!
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c18241497
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2012-11-07T22:31:19+01:00
2012-11-07T22:31:19+01:00
knetta
http://blog.hu/user/131875
Szia!<br />
Köszi a választ, közben én is eljutottam erre az oldalra. <br />
Más szempontból közelítem a dolgot. A legfontosabb a diódaráló. Melyik típus tud diót darálni. <br />
És akkor oda jutok, hogy az egyetlen a Bosch amihez lehet őrlő fejet kapni. Gabonaőrlőnek nevezik, de kifejezetten kiírták, hogy olajos magvakat is lehet vele őrölni. <br />
Na erre kíváncsi lennék. <br />
Nem hallottál ezzel kapcsolatban valamit? Dió, mandula, mák,kókusz őrlésére használnám a fejet.<br />
<br />
Erősen hajlok arra, hogy a 4427-es típust veszem meg a gabonaőrlő fejjel. Ugyan az 500 w lehet hogy kevéskének tűnik, de a mostani 400-assal is elvagyok, ha sütit készítek. Kenyeret nem eszünk, dagasztanom nem kell. <br />
Ha bármit hallottál az őrlőfejről, kérlek oszd meg velem!<br />
köszi<br />
Knetta
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c18240927
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2012-11-07T21:41:45+01:00
2012-11-07T21:41:45+01:00
t3v, az okostojas
http://blog.hu/user/27034
A "MUM típusok" szakaszban találod, hogy 2007-ben melyik kódszámú szettekben mit tartalmazott az alapkészlet. Vagyis a doboz tartalma típusfüggő, a szám-betű kombó alapján deríthető ki. A dagasztószár alap, de a diódaráló biztos nem képezi a szériafelszereltség részét egyiknél sem, a zöldségszeletelő (három koronggal) is csak bizonyos típusoknál.<br />
<br />
Javaslom, hogy indulj a kályhától, a Bosch háztartási készülékek honlapjáról :) Főleg, mert ez a poszt kicsit régi, egyes linkek már elavultak, illetve már újabb típusokat dobtak piacra (jobbára a teljesítményük nőtt, de a MUM4655 pl. még mindig kapható, és ár-érték arányban verhetetlen:<br />
http://www.bosch-home.com/hu/termékek/kiskészülékek/ételelőkészítés/konyhai-robotgépek.html<br />
<br />
Klikk a kiszemeltre, ott a tartozékok fülön látod mi az, amit nem adnak hozzá alapból.
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c18236763
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2012-11-07T14:07:00+01:00
2012-11-07T14:07:00+01:00
knetta
http://blog.hu/user/131875
Szia!<br />
Tényleg nagyon összeszedett leírást írtál. <br />
Egy dolog nem világos, de már nincs erőm újra elolvasni :-)<br />
Melyik alaptartozék, és melyik opcionálisan vásárolható?<br />
Nekem konyhai robotgép kell és diódaráló elsősorban. <br />
Ezen kívül jól jönne a zöldség aprításához valami, illetve a dagasztó is.<br />
<br />
Pont ilyet néztem ki, de sehol nem találom az opcionálisan rendelhető tartozékok listáját. <br />
Van ötleted?<br />
knetta
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c16816090
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2012-05-24T18:21:12+02:00
2012-05-24T18:21:12+02:00
manocskak3an
http://blog.hu/user/730303
Sziasztok.<br />
Lehet hogy nem árulok el őrületes nagy titkot, d e a héten Mi ,pontosabban a 12 éves fiam jégkását készített a fagyi géppel.<br />
Tök olyan mint a bolti, hogy a az ő szavaival éljek.<br />
A hideg fagyi gépbe, folyamatos keverés mellett szörpöt öntöttünk, a s az előbb idézet mondat hangzott el.<br />
Remélem valakit érdekelt a dolog.<br />
További szép nyarat.
https://okostojas.blog.hu/2012/03/23/molekularis_marcipankeksz/full_commentlist/1#c16807181
Válasz erre: Molekuláris marcipánkeksz
2012-05-23T22:13:13+02:00
2012-05-23T22:13:13+02:00
t3v, az okostojas
http://blog.hu/user/27034
Nem szoktam, mert bizonyíthatóan jön a spamhullám minden egyes kommentem után, itt a blogon meg kint van. Nagyon kedves tőled az extra figyelem :)
https://okostojas.blog.hu/2012/03/23/molekularis_marcipankeksz/full_commentlist/1#c16804450
Válasz erre: Molekuláris marcipánkeksz
2012-05-23T17:05:46+02:00
2012-05-23T17:05:46+02:00
Wise Lady
http://blog.hu/user/458221
Nem adtál meg működő emailt a Receptcsere játékhoz. Írj meg egy működőt, és akkor tudok segíteni a letöltésben.
https://okostojas.blog.hu/2008/11/30/az_egyszeruseg_dicserete_univerzalis_kalacs/full_commentlist/1#c16517891
Válasz erre: Az egyszerűség dicsérete: univerzális kalács
2012-04-30T12:40:21+02:00
2012-04-30T12:40:21+02:00
t3v, az okostojas
http://blog.hu/user/27034
Borcsa nagymamája tudott valamit :) Az esetek 90%-ában natúr esszük, de pár napja Nutellával töltöttem meg, mint az ostoros kalácsot (fázisfotók pl. itt:<br />
<a rel="nofollow" href="http://tucsokbogar.blogspot.com/2010/10/ostoros-kalacs.html)">tucsokbogar.blogspot.com/2010/10/ostoros-kalacs.html)</a>. Csak azért nem fogom gyakran így sütni, mert egyesek szerint kevés volt benne a töltelék - úgy, hogy egy nagy üveg legalább fele belement :)
https://okostojas.blog.hu/2008/11/30/az_egyszeruseg_dicserete_univerzalis_kalacs/full_commentlist/1#c16517694
Válasz erre: Az egyszerűség dicsérete: univerzális kalács
2012-04-30T12:06:41+02:00
2012-04-30T12:06:41+02:00
Fibyke77
http://blog.hu/user/722148
Hetente kétszer sütöm, annyira ízlik mindenkinek:))) Bukta, briós és fonott kalács készül belőle felváltva:) Köszönöm!
https://okostojas.blog.hu/2007/06/20/sajat_zsirjaban_sult_kacsacomb/full_commentlist/1#c16439827
Válasz erre: Saját zsírjában sült kacsacomb
2012-04-20T23:07:01+02:00
2012-04-20T23:07:01+02:00
t3v, az okostojas
http://blog.hu/user/27034
<a href="http://okostojas.blog.hu/2007/06/20/sajat_zsirjaban_sult_kacsacomb?fullcommentlist=1#c16377406" class="reply_nick_722148" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 16377406 );">@Fibyke77</a>: Köszönjük meg Juditnak és/vagy forrásainak :)
https://okostojas.blog.hu/2007/06/20/sajat_zsirjaban_sult_kacsacomb/full_commentlist/1#c16377406
Válasz erre: Saját zsírjában sült kacsacomb
2012-04-14T22:34:22+02:00
2012-04-14T22:34:22+02:00
Fibyke77
http://blog.hu/user/722148
Pálinkával készítettem és Isteni finom lett!:))) Hálás köszönet érte!
https://okostojas.blog.hu/2009/03/10/bolti_kakaos_keksz_hazilag/full_commentlist/1#c16279812
Válasz erre: Bolti kakaós keksz házilag
2012-04-03T21:36:46+02:00
2012-04-03T21:36:46+02:00
t3v, az okostojas
http://blog.hu/user/27034
Talán még az életben nem mondták a fotóimra, hogy jók:))<br />
Ide is beírom: akkor lesz mintás, ha a vaj "keményen puha", vagyis még van tartása, a vágható és a puha közti átmenetet kell elkapni. Ún. nyári szobahőmérsékletű vajjal teljesen ellapulnak a csíkok. Persze úgy is finom :)
https://okostojas.blog.hu/2009/03/10/bolti_kakaos_keksz_hazilag/full_commentlist/1#c16274276
Válasz erre: Bolti kakaós keksz házilag
2012-04-03T12:55:58+02:00
2012-04-03T12:55:58+02:00
Kemál Amál
http://blog.hu/user/533854
Ki fogom próbálni! Nagyon jól néz ki!
https://okostojas.blog.hu/2012/03/23/molekularis_marcipankeksz/full_commentlist/1#c16210925
Válasz erre: Molekuláris marcipánkeksz
2012-03-28T12:04:05+02:00
2012-03-28T12:04:05+02:00
t3v, az okostojas
http://blog.hu/user/27034
Gyere, verd be az utolsó szeget a koporsómba :))
https://okostojas.blog.hu/2012/03/23/molekularis_marcipankeksz/full_commentlist/1#c16207872
Válasz erre: Molekuláris marcipánkeksz
2012-03-28T07:05:00+02:00
2012-03-28T07:05:00+02:00
ahogyeszik
http://blog.hu/user/715836
Macaront nem láttam még szalaggal átkötve, de adtál egy ötletet:)))))))
https://okostojas.blog.hu/2012/03/23/molekularis_marcipankeksz/full_commentlist/1#c16185848
Válasz erre: Molekuláris marcipánkeksz
2012-03-26T00:27:35+02:00
2012-03-26T00:27:35+02:00
t3v, az okostojas
http://blog.hu/user/27034
Ha már Piszke, ezt tudom ajánlani (nekik is nagyon bejött):<br />
<a rel="nofollow" href="http://okostojas.blog.hu/2009/03/10/bolti_kakaos_keksz_hazilag">okostojas.blog.hu/2009/03/10/bolti_kakaos_keksz_hazilag</a><br />
Ha számít az esztétikum, a télen elöl hagyott vajból lesz csak mintás, nyári hőmérsékleten csak kiterül kerekre és laposra.<br />
<br />
És még egy kedvencem van, a Pierre Hermé-féle fahéjas sablé:<br />
<a rel="nofollow" href="http://divany.hu/gasztro/2010/12/11/top_5_aprosutemeny/">divany.hu/gasztro/2010/12/11/top_5_aprosutemeny/</a><br />
<br />
Ezekből biztos nem egyetlen óriási, szögletes, tepsi méretű keksz lesz :)
https://okostojas.blog.hu/2012/03/23/molekularis_marcipankeksz/full_commentlist/1#c16185378
Válasz erre: Molekuláris marcipánkeksz
2012-03-25T22:58:48+02:00
2012-03-25T22:58:48+02:00
phzs
http://blog.hu/user/3908
A szalaggal átkötött kekszstóctól már én is ölni tudnék...<br />
Viszont az én tojás nélküli kekszpróbálkozásom egyszerűen szétmállott a tepsiben, vagy kiolvadt belőle a vaj, vagy nem is tudom, de rémes lett.
https://okostojas.blog.hu/2012/03/23/molekularis_marcipankeksz/full_commentlist/1#c16173051
Válasz erre: Molekuláris marcipánkeksz
2012-03-24T05:26:30+01:00
2012-03-24T05:26:30+01:00
piszke2.0
http://blog.hu/user/395560
Hát nem a szegény macaron teheht róla :)
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c15972886
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2012-02-29T23:26:22+01:00
2012-02-29T23:26:22+01:00
t3v, az okostojas
http://blog.hu/user/27034
Emlékeim szerint nem - csak feltűnt volna, ha így kezdi. De talán mindegy is, ha most meg csinálja. Mindenesetre nem merem beszilikonozni a dagasztókar körüli nyílást :) <br />
<br />
Ebből a szempontból a KitchenAid és a Kenwood Chef megoldása szerencsésebb: ahogy néztem, a tésztaterelőnek nevezett körlap fix és jó széles (dough hook kulcsszóra kapsz képeket).
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c15971669
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2012-02-29T21:02:08+01:00
2012-02-29T21:02:08+01:00
Életvidám
http://blog.hu/user/525934
"Teljesen igaz, a lágyabb tészták bizony gépzsírosak lesznek valamennyire." Ez az elején is így volt? Látom, 5 éves a gép... Nekem ennyi jósággal elég lenne 5 évig is, de gépzsírt nem szeretnék...
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c15870598
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2012-02-19T20:40:36+01:00
2012-02-19T20:40:36+01:00
t3v, az okostojas
http://blog.hu/user/27034
Az inkább valamiféle késes robot lenne, nem? Az árukereső.hu márkától függően 12e Ft-tól a csillagos égig, 20-22e Ft körül már vannak szimpatikusak (Kenwood, Moulinex pl.).
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c15869264
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2012-02-19T18:47:12+01:00
2012-02-19T18:47:12+01:00
KapcsolatAngyal
http://blog.hu/user/522812
Sajnos megemelték a MUM árát. 27 990 ről 39 000-re áh most megint nem lesz gépem. Most várok egy akcióra esetleg másikon gondolkodom. Igazából nekem olyan gép kéne ami aprít szeletel és nagyon jó turmix van hozzá. Nézegetem a teszteket
https://okostojas.blog.hu/2012/01/21/mokkas_csigakeksz_karamellkremmel/full_commentlist/1#c15597133
Válasz erre: Mokkás csigakeksz karamellkrémmel
2012-01-22T17:52:32+01:00
2012-01-22T17:52:32+01:00
cicabajusz (törölt)
http://blog.hu/user/474995
Nagyon fincsinek néz ki... :) Valamelyik nap megcsinálom :)
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c15596980
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2012-01-22T17:42:58+01:00
2012-01-22T17:42:58+01:00
Liza24
http://blog.hu/user/684195
<a href="http://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625?fullcommentlist=1#c15543696" class="reply_nick_27034" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 15543696 );">@t3v, az okostojas</a>: Köszi az ötletet, már meg is rendeltem a Tefal Prepline tálas mixert. Remélem, beválik.
https://okostojas.blog.hu/2012/01/21/mokkas_csigakeksz_karamellkremmel/full_commentlist/1#c15582746
Válasz erre: Mokkás csigakeksz karamellkrémmel
2012-01-21T11:21:09+01:00
2012-01-21T11:21:09+01:00
anazar
http://blog.hu/user/592563
De jó!
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c15550187
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2012-01-18T15:30:46+01:00
2012-01-18T15:30:46+01:00
KapcsolatAngyal
http://blog.hu/user/522812
<a href="http://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625?fullcommentlist=1#c15538728" class="reply_nick_27034" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 15538728 );">@t3v, az okostojas</a>: <br />
Köszönöm a választ!<br />
Szerintem veszek egy MUM 465-öt, mert se turmixom se másom nincsen, alapgépnek kitűnő lesz. <br />
Köszönöm a bejegyzést, megkönnyítetted a választásomat. Már rengeteg oldalt végigböngésztem, de ez győzött meg igazán. A Bosh-tól igazán kérhetnél jutalékot vagy minimum ingyen kiegészítőket a gépedhez.
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c15543696
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2012-01-17T22:51:44+01:00
2012-01-17T22:51:44+01:00
t3v, az okostojas
http://blog.hu/user/27034
<a href="http://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625?fullcommentlist=1#c15542524" class="reply_nick_684195" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 15542524 );">@Liza24</a>: Nem szoktál a netről rendelni? Ki sem kell mozdulnod.<br />
<a rel="nofollow" href="http://www.argep.hu/main.asp?sucheall=Tefal+prepline&page=2">www.argep.hu/main.asp?sucheall=Tefal+prepline&page=2</a><br />
Ezek közül az eBolt, az Extreme Digital és a Bookline/Shopline például teljesen megbízható. Olykor ingyen szállítanak vagy ingyenesen átveheted valahol, érdemes böngészni (csak a második oldalt linkeltem, az elsőn a kézi mixerek voltak, ez a tálas - a pontos típusra érdemes keresni).
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c15542524
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2012-01-17T21:02:29+01:00
2012-01-17T21:02:29+01:00
Liza24
http://blog.hu/user/684195
Köszönöm a tanácsot. Lakóhelyemen egyelőre csak nevenincs termékeket találtam. De kivárok.Ismerőseim a Tefal Prepline 450 wattos kézi mixert ajánlották, nekik bevált. Azt hiszem, ilyent veszek, ha kapok.
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c15538728
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2012-01-17T14:43:03+01:00
2012-01-17T14:43:03+01:00
t3v, az okostojas
http://blog.hu/user/27034
<a href="http://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625?fullcommentlist=1#c15499998" class="reply_nick_684195" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 15499998 );">@Liza24</a>: Nekem nincs tálas mixerem, ebben nem tudok segíteni. Javaslom a Google-t és a Nők Lapja Café fórumait böngészésre. Annyi biztos, hogy dagasztás lesz a szűk keresztmetszet. Egyébként amíg nem volt ez a majdnem mindent tudó robotgépem, kézi mixerrel dagasztottam, most is megvan, de ilyet már nem kapsz :)<br />
<a rel="nofollow" href="http://okostojas.blog.hu/2007/05/02/aka_komet_rg_25">okostojas.blog.hu/2007/05/02/aka_komet_rg_25</a><br />
<br />
<a href="http://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625?fullcommentlist=1#c15531016" class="reply_nick_522812" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 15531016 );">@KapcsolatAngyal</a>: Kellően sok vízzel mindent le lehet darálni :)<br />
<br />
A 4625-höz, ami nekem van, nem tartozik turmixfeltét. Nekem van egy különálló 525 wattos Braun MX2050-es turmixgépem, ami 1,75 literes és üvegkelyhes. Mivel itt a Boschnál az alapgép nagyobb erővel hajt meg kisebb mennyiséget feldolgozni képes turmixot, a teljesítménnyel nem lehet gond. <br />
<br />
Amire szerintem figyelj (bontsd ki a dobozt, és nézd meg), az a csatlakozás: az enyémé vékonyka műanyagráccsal illeszkedik a motorrészhez, és már cserélni kellett, mert eltörött (típushiba egyébként, amiről persze előzőleg nem tudtam).
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c15531016
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2012-01-16T19:41:09+01:00
2012-01-16T19:41:09+01:00
KapcsolatAngyal
http://blog.hu/user/522812
Nagyon tetszik a bejegyzés, most szeretnék ilyet venni ezért lenne egy kérdésem. A turmix elbírja ha répát szeretnék vele turmixolni? Az előző turmixom (Orion) nem bírta és lefulladt, na meg égett a szagot is árasztott (így nem használom). Gondolom ez ezerszer jobb minőség, de azért jobb ha tudom mire számíthatok.<br />
Köszönöm
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c15499998
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2012-01-13T16:18:20+01:00
2012-01-13T16:18:20+01:00
Liza24
http://blog.hu/user/684195
Szükségem lenne egy kézi , vagy egy tálas robotgépre habveréshez és tésztadagasztáshoz.<br />
Kérlek Benneteket , adjatok tanácsot.
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c15408097
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2012-01-05T15:39:32+01:00
2012-01-05T15:39:32+01:00
t3v, az okostojas
http://blog.hu/user/27034
<a href="http://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625?fullcommentlist=1#c15403117" class="reply_nick_681294" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 15403117 );">@Valcsika68</a>: Ez kifejezetten jó árnak tűnik. A Metróban január 18-ig a MUM48CR2 akciós, ez első ránézésre 4655, de 600W-tal és acéltállal, az alap turmixfeltét és húsdaráló mellé citrusprést is adnak - nem biztos, hogy megéri az árkülönbséget.<br />
<br />
Időközben a folytatásnak szánt tartóssági poszthoz fotóztam reszelékeket (répa, hagyma, káposzta) viszonyítási alappal, de nem emlékszem, hogy neveztem el a képeket, és hirtelen csak a nagylyukún lereszelt hagymát találtam meg, így nem tudom megmutatni, pontosan mire gondolok. A lényeg, hogy szerintem lehet az alapkészlettel tócsninak valót gyalulni - kérdés, hogy ti milyen vastagon/vékonyan szoktátok/szeretitek. Esetleg bontasd ki a dobozt, és nézd meg a szeletelőkorongokat.
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c15403117
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2012-01-05T06:20:27+01:00
2012-01-05T06:20:27+01:00
Valcsika68
http://blog.hu/user/681294
Köszi a gyors válaszodat! <br />
Mielőtt kérdeztem, elolvastam én a fent idézett hozzászólásodat, csak a gyufaszál méretnél kisebb reszelék miatt akadtam egy kicsit meg. Ez nekem nagynak tűnik, de majd meglátjuk. Ha nem találom jónak, majd a külön rendelhető tárcsát megveszem. Erre van pénzem, ár-érték arányban ez tűnik jónak, tehát ez lesz.<br />
Most a madaras Tescóban akciós (29.900 még ingyen hiteles is) a MUM4655-s. Megveszem, és majd referálok róla.
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c15402531
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2012-01-04T23:42:28+01:00
2012-01-04T23:42:28+01:00
t3v, az okostojas
http://blog.hu/user/27034
<a href="http://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625?fullcommentlist=1#c14273516" class="reply_nick_408931" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14273516 );">@könyvbolond_konyhatündér</a>: <br />
Azóta talán már meg is van a válasz: tuti bírni fogja a gyűrődést. Még mindig megvan, kiválóan működik, csak hangosabb lett az eredeti zajszintnél.<br />
<br />
<a href="http://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625?fullcommentlist=1#c14823982" class="reply_nick_485961" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14823982 );">@Rita3</a>: Teljesen igaz, a lágyabb tészták bizony gépzsírosak lesznek valamennyire. Ilyenkor, amint kicsit jobban összeállt a tészta (amikor a folyadék már nem külön életet él), jobb híján le szoktam kézzel választani a masszát, hogy ne kerüljön bele több. Nem tudom, el lehetne-e dugítani valahogy a dagasztókar be-, egyben a gépolaj kimeneti nyílását.<br />
<br />
Én azt bírom a legjobban, hogy amikor sodrófával nyújtom a tésztát, dagadnak ki belőle a hólyagok :)<br />
<br />
<a href="http://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625?fullcommentlist=1#c15400283" class="reply_nick_681294" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 15400283 );">@Valcsika68</a>: <br />
Idézetek a fenti szövegemből: (4625 Alapgép) <br />
"Van egy egyoldalas, közepes lyukméretű reszelő (középen) [...] Állítólag a nyers krumplit is ezen kellene átküldeni, de annak csak a levét préseli ki, a kétoldalas reszelőkorong kislyukú oldalán viszont pillanatok alatt át lehet tolni a tócsninak valót, bár így a kelleténél vékonyabb szálakat kapunk."<br />
[...] (az eredmény hasonló a julienne-hez, csak nem szögletes, hanem félhengeres, és vékonyabb a gyufaszálnál)"<br />
<br />
"Egyéb tartozékok [...] A durva reszelőkorong a leírás szerint nyers krumplihoz való, ezzel valószínűleg az alapszettnél jobb tócsnieredményt lehet elérni."<br />
<br />
Utóbbi egy külön megvásárolható kiegészítő, ilyenem nincsen, nem tudok nyilatkozni róla.
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c15400283
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2012-01-04T20:21:39+01:00
2012-01-04T20:21:39+01:00
Valcsika68
http://blog.hu/user/681294
Sziasztok!<br />
<br />
Nagyon tetszik a Bosch gép, az ára is megfelelő. Tönkre ment a kenyérsütőm, és nem akarok még egyet, mert csak dagasztottam vele, erre a célra tökéletesen megfelel a robi is. Viszont abban segítsetek, hogy a hagyományos értelemben vett krumpli reszelést tudja-e, vagy lehet-e olyan feltétet venni rá? Ez lenne nagyon fontos, ugyanis sztrapacska evő népség vagyunk, és sajna egy izületi betegség miatt már nem bírom reszelni kézzel. Ehhez viszont elég finomra kell reszelni a krumplit. <br />
Előre is köszi az infót! Üdv
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c14823982
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2011-10-30T21:37:27+01:00
2011-10-30T21:37:27+01:00
Rita3
http://blog.hu/user/485961
Már jópár éve vettük meg mi is az ilyen gépünket, de most került napi használatba a sokadik kenyérsütőgép-üst tönkremenetele után. Ezáltal most jött elő a hibája, amit említesz is az írásban. Nekünk is felszántotta a dagasztókar a keverőtál beemelkedését és néha csepeg az olaj is valahonnan a tésztaterelőbe. Ezen kívül azt nem szeretem benne, hogy a kicsit is lágyabb tészták felkúsznak a dagasztókaron a tövéig és a tésztaterelőn is túlmásznak. Ez nem tudom, hogy jobb gépeknél is probléma-e (kitchen aid?). És ha épp csepegett az olaj, akkor a tészta fekete lesz tőle ott fent a tövénél. A dagasztás minőségében azonban szerintem is lepipálja a kenyérsütőt, secperc alatt begyúrja a tésztát.
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c14273516
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2011-08-23T18:43:46+02:00
2011-08-23T18:43:46+02:00
könyvbolond_konyhatündér
http://blog.hu/user/408931
Épp jókor találtam rá erre a részletes leírásra! Működik még a géped? Nekem nemrég ment tönkre x-edik kenyérsütőgépem üstje (most van két működő gépem, de nincs üstöm és lapátom...). Mivel én se sütöttem benne már legalább másfél éve, csak dagasztásra használtam, áttértem a Bosch-ra. Egy kicsit félek, hogy fogja-e bírni a kétnaponta való dagasztást. Az én bosch-om is legalább 4 éves, de én leginkább habverésre, húsdarálásra, zöldségszeletelésre használtam eddig. Nagyon szuper gép, sajnálnám, ha tönkremenne, akkor inkább vennék még egy olcsó kenyérsütőt annyiért, amennyiért üstöt-lapátot vehetnék.
https://okostojas.blog.hu/2007/04/17/a_majdnem_tokeletes_nokedliszaggato/full_commentlist/1#c14262541
Válasz erre: A majdnem tökéletes nokedliszaggató
2011-08-22T13:30:54+02:00
2011-08-22T13:30:54+02:00
hallohallo
http://blog.hu/user/110039
aldisat vettem én is, de nekem nem jött be, mert laposabb, és főleg mert fémből van, és ráfőtt a tészta (sztem én voltam béna...)<br />
viszont most lehet kapni auchanban is, 1299 ft, pont ilyen, mint ez a képen.<br />
sőt mi több befőzőtölcsérük is van, mindjárt kétféle.
https://okostojas.blog.hu/2007/04/17/a_majdnem_tokeletes_nokedliszaggato/full_commentlist/1#c14065675
Válasz erre: A majdnem tökéletes nokedliszaggató
2011-07-25T15:07:11+02:00
2011-07-25T15:07:11+02:00
ykr
http://blog.hu/user/634227
Aldiban most lehet kapni,kb. ilyen, rozsdamentes acél, kb.1200 Ft. Üdv
https://okostojas.blog.hu/2011/05/28/igazi_csokolademousse_csokoladekrem/full_commentlist/1#c13606273
Válasz erre: Molekuláris mousse, avagy már a csokoládét is vizezik
2011-05-28T18:40:15+02:00
2011-05-28T18:40:15+02:00
thepret
http://blog.hu/user/144667
mm
https://okostojas.blog.hu/2011/04/15/dios_csokitorta_kaves_truffelkremmel/full_commentlist/1#c13318842
Válasz erre: Birkatorta húsvétra és egyéb nevezetes vagy kevésbé nevezetes alkalmakra
2011-04-26T15:31:23+02:00
2011-04-26T15:31:23+02:00
florentine
http://blog.hu/user/245354
Nagyon beeeerom!
https://okostojas.blog.hu/2008/03/21/napokig_puha_turos_bukta/full_commentlist/1#c13153427
Válasz erre: Napokig puha túrós bukta
2011-04-08T09:24:12+02:00
2011-04-08T09:24:12+02:00
kata1165
http://blog.hu/user/594656
Szia! <br />
Tegnap ezt a receptet is megtaláltam és bevallom, húsvétra már ki is néztem! :)))<br />
Elképzelhető, hogy egy próbasütést tartok mivel úgy terveztem, hogy az egyik kalácska belsejébe kakaóport töltök. Lehet nem lesz jó de egy kísérletet megér. <br />
Kíváncsian várom további ötleteidet . Üdv: Kata1165<br />
Ui: A tegnapi Túrós és lekvárosból 6db maradt mára és PIHE_PUHA!:)))
https://okostojas.blog.hu/2008/03/21/napokig_puha_turos_bukta/full_commentlist/1#c13148532
Válasz erre: Napokig puha túrós bukta
2011-04-07T18:33:23+02:00
2011-04-07T18:33:23+02:00
t3v, az okostojas
http://blog.hu/user/27034
Egészségetekre! A zsírban van valami, bár én általában vajjal felesben használom pl. pogácsához. Meg most csak portóis-fokhagymás kacsazsír van itthon, az kevéssé passzol ehhez :) A gőzben sütésnek szerintem csak hosszú sütési időnél (pl. kenyér) és pl. forrázott tésztánál van jelentősége, de majd valaki kijavít, ha nem így van - nálam a lustaság szokott győzni :)<br />
<br />
Egyébként van egy hasonló, tojásmentes tésztám, amiből általában kalácskák készülnek, ezt is mindenki dicséri, érdemes kipróbálni:<br />
<a rel="nofollow" href="http://okostojas.blog.hu/2008/11/30/az_egyszeruseg_dicserete_univerzalis_kalacs">okostojas.blog.hu/2008/11/30/az_egyszeruseg_dicserete_univerzalis_kalacs</a>
https://okostojas.blog.hu/2008/03/21/napokig_puha_turos_bukta/full_commentlist/1#c13147496
Válasz erre: Napokig puha túrós bukta
2011-04-07T16:18:06+02:00
2011-04-07T16:18:06+02:00
kata1165
http://blog.hu/user/594656
Szia! <br />
Nagyon régóta kerestem ilyen nagymamám féle puha tészájú receptet. Elolvastam és rögtön ki is próbáltam. Nagy igyekezetembe mindent egybe zúdítva gyúrtam be a tésztát és láss csodát így is tökéletes, elrondhatatlan lett a tészta! :))) Nagyon örülök, hogy rábukkantam erre az oldalra! Parányi változtatást azért eszközöltem; zsírral készült a tészta /házi/ Az idős nénikék esküsznek erre a megoldásra és valószínűleg igazuk van. Ja és a sütőbe 1 tepsibe vizet szoktam tenni a tészta alá, ezt is idősektől hallottam. Mégegyszer nagyon köszi a receptet! Kata1165
https://okostojas.blog.hu/2011/01/04/pillecukorral_toltott_kakaos_keksz_vkf_39/full_commentlist/1#c12523957
Válasz erre: Pillecukorral töltött kakaós keksz (VKF! #39)
2011-02-10T21:05:36+01:00
2011-02-10T21:05:36+01:00
nem vagyok édesszájú, de ez felkeltette az érdeklődésemet:)
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c12357882
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2011-01-27T19:50:22+01:00
2011-01-27T19:50:22+01:00
t3v, az okostojas
http://blog.hu/user/27034
1. A piskóta ezzel a masinával egész tojásokból is szebb és jobb (egyenletesebben likacsos) lesz, mint ha külön vernénk fel a habot. Nemrég Fekete-erdő tortát sütöttem nyolc tojásból, egyenletesen kidagadt a megszokott sütőformámból, ha jól emlékszem, 8,5 cm magas lett.<br />
2. Ha muszáj külön felverni a fehérjét, vehetsz hozzá még egy keverőtálat :) De szerintem felesleges. Míg a többivel dolgozik a gép, a habot kézi robottal könnyen keményre lehet verni némi citromlé vagy ecet hozzáadásával.
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c12336537
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2011-01-26T10:05:02+01:00
2011-01-26T10:05:02+01:00
mupilla
http://blog.hu/user/563951
Lenne egy kérdésem, aztán valószínűleg lesz majd több is. Nekem is van otthon egy ilyen gépem, nászajándékba kaptuk:) Mit csinálsz olyankor, ha a kevert süteménybe külön felvert habot kell tenni? Ugye ilyenkor 2 edényre lenne szükségünk, de a géphez csak egy van.<br />
Egyébként a blog zseniális! Gratulálok!
https://okostojas.blog.hu/2010/12/31/vorosboros_lencseleves/full_commentlist/1#c12068798
Válasz erre: Vörösboros lencseleves
2011-01-04T13:55:31+01:00
2011-01-04T13:55:31+01:00
hangaagi
http://blog.hu/user/153107
Mi is főztünk lencsét, teljesen más, mint a megszokott, tejjel csináltam és a gyerek 4 tányérral evett belőle. Reméljük sok pénzünk lesz :)<br />
hangaagi.blog.hu/2010/12/29/lencse_leves_maskepp_szilveszterre_szilveszter_recept
https://okostojas.blog.hu/2007/04/22/a_mi_kefires_langosunk/full_commentlist/1#c12067412
Válasz erre: A mi kefires lángosunk
2011-01-04T12:16:33+01:00
2011-01-04T12:16:33+01:00
Ramirex
http://blog.hu/user/554564
Eddig ez a legízletesebb lángos amit valaha ettem, nem az az unalmas egyszerű valami.
https://okostojas.blog.hu/2010/12/31/vorosboros_lencseleves/full_commentlist/1#c12041098
Válasz erre: Vörösboros lencseleves
2011-01-02T10:08:08+01:00
2011-01-02T10:08:08+01:00
Limara
http://blog.hu/user/230856
Jól néz ki!:) Boldog Új Évet kívánok!
https://okostojas.blog.hu/2010/12/15/hazi_csoki_v2_0_a_fudge/full_commentlist/1#c11914494
Válasz erre: Házi csoki v2.0: a fudge
2010-12-17T03:01:04+01:00
2010-12-17T03:01:04+01:00
valami anna
http://blog.hu/user/204604
koszi az infot<br />
+ ha meglesz a kakao, meg is csinalom ezt egybol *_*
https://okostojas.blog.hu/2010/12/15/hazi_csoki_v2_0_a_fudge/full_commentlist/1#c11912869
Válasz erre: Házi csoki v2.0: a fudge
2010-12-16T21:10:17+01:00
2010-12-16T21:10:17+01:00
t3v, az okostojas
http://blog.hu/user/27034
A brownie-fudge kombóra a kollégák mondták ugyanezt :) Holland kakaót én a Metróban szoktam venni, mert ott a kilós kiszerelésű, zsíros/holland kakaópor egy árban van a zsírszegényekkel, a közértben a kisebb adag fajlagosan úgy kétszer annyiba fáj. Ez vmi barna zacskós dolog... nna, találtam róla képet, magamtól nem tudtam volna felidézni, hogy a tejporos Tutti terméke: <a rel="nofollow" href="http://www.tutti.hu/cms/upload/termekek/2302308.jpg">www.tutti.hu/cms/upload/termekek/2302308.jpg</a>
https://okostojas.blog.hu/2010/12/15/hazi_csoki_v2_0_a_fudge/full_commentlist/1#c11912649
Válasz erre: Házi csoki v2.0: a fudge
2010-12-16T20:54:26+01:00
2010-12-16T20:54:26+01:00
valami anna
http://blog.hu/user/204604
uu, nemtom vegul mondtam-e vagy csak akartam, ez sulyosan jo volt<br />
holland kakaot hol kell venni? ezt spec sose tudtam h jo kakaot hol
https://okostojas.blog.hu/2008/03/30/tojasos_nokedli_kezdoknek/full_commentlist/1#c11665698
Válasz erre: Tojásos nokedli kezdőknek
2010-11-23T21:09:00+01:00
2010-11-23T21:09:00+01:00
hallohallo
http://blog.hu/user/110039
:)<br />
gondoltam, hogy meg tudnád védeni magad, ha akarnád :)))
https://okostojas.blog.hu/2008/03/30/tojasos_nokedli_kezdoknek/full_commentlist/1#c11651879
Válasz erre: Tojásos nokedli kezdőknek
2010-11-22T17:26:13+01:00
2010-11-22T17:26:13+01:00
t3v, az okostojas
http://blog.hu/user/27034
*irul-pirul* Kösz a védelmet, utalom a jutalékot :) Amúgy nem bántódom meg, ha egyes olvasóknak nem megy át az üzenet, az övék is egy nézőpont.
https://okostojas.blog.hu/2010/09/26/hacsapuri_gruz_toltott_lepeny/full_commentlist/1#c11651835
Válasz erre: Hacsapuri (grúz töltött lepény)
2010-11-22T17:22:46+01:00
2010-11-22T17:22:46+01:00
t3v, az okostojas
http://blog.hu/user/27034
Hát szoktam én sz?rt feltenni? :) Tegnap sütöttem ismét, most nem csak finom, szép is lett.
https://okostojas.blog.hu/2008/03/30/tojasos_nokedli_kezdoknek/full_commentlist/1#c11647502
Válasz erre: Tojásos nokedli kezdőknek
2010-11-22T11:24:48+01:00
2010-11-22T11:24:48+01:00
hallohallo
http://blog.hu/user/110039
a kezdők tényleg hülyét kapnak, egyáltalán nem egyértelmű, hogy mennyi az a víz, amit felvesz a tészta, ha sose láttad anyádat nokedlitésztát keverni, fogalmad sincs, milyen állagúnak kell lennie. pláne hogy minden tészta más állagú, nem mindegy, hogy palacsintatészta, kenyértészta, nokedlitészta, és ugye mindegyikhez azt szokás írni, hogy amennyi vizet felvesz, hogy megfelelő állagú legyen. (még élénken emlékszem a legeslegelső főzésemre, spenótfőzelék lett volna, mirelitből, csak mivel nem írta a recept, hogy sózni is kéne, hát nem is sóztam. ennyire kezdő is lehet valaki.)<br />
a sima serpenyőben meg nem fog elférni a nokedli a tojással, azért kell a wokserpenyő. :P<br />
szerintem sokan hálásak ezért a receptért, és okostojás megközelítéséért, hogy mindig mindent elmagyaráz és kiszámol.
https://okostojas.blog.hu/2010/09/26/hacsapuri_gruz_toltott_lepeny/full_commentlist/1#c11640097
Válasz erre: Hacsapuri (grúz töltött lepény)
2010-11-21T15:38:51+01:00
2010-11-21T15:38:51+01:00
Wise Lady
http://blog.hu/user/458221
Nagyon jó recept, viszem :)
https://okostojas.blog.hu/2008/10/31/dulce_de_leche_hazilag/full_commentlist/1#c11498094
Válasz erre: Dulce de leche házilag
2010-11-05T17:44:39+01:00
2010-11-05T17:44:39+01:00
gmxmx
http://blog.hu/user/263588
A sűrűség nem biztos, hogy a túl hosszú főzés miatt van. Most csináltam konzervből, de lábosba öntve. Az eredeti sűrített tej elég sűrű volt, így a végeredmény is az lett.
https://okostojas.blog.hu/2008/03/30/tojasos_nokedli_kezdoknek/full_commentlist/1#c11395873
Válasz erre: Tojásos nokedli kezdőknek
2010-10-25T16:57:23+02:00
2010-10-25T16:57:23+02:00
Zilaa
http://blog.hu/user/526148
Szerintem aki tud főzni,akár egy kicsit is és még nem annyira kezdő,hogy életében semmit nem főzött az nem kap hülyét az ilyen leírásoktól.Lehet érezni és látni,hogy valami mennyi vizet vesz fel valami és milyen az állaga.Mellesleg statisztikákból ítélve nincs arra sok esély,hogy egy ükanya egy csecsemőt tanítson főzni:)<br />
Szerintem az előző kommentelő azon mosolygott,hogy teljesen mindegy a sima serpenyő vagy a wokserpenyő vagy hogy egy receptben erőltetett fizikai kifejezéseket kell használni.Nagyon találó az okostojás név:)
https://okostojas.blog.hu/2010/09/26/hacsapuri_gruz_toltott_lepeny/full_commentlist/1#c11176458
Válasz erre: Hacsapuri (grúz töltött lepény)
2010-10-01T21:51:53+02:00
2010-10-01T21:51:53+02:00
t3v, az okostojas
http://blog.hu/user/27034
Nos, kár lenne tagadni, hogy kegyedé esztétikailag egyértelműen felsőbbrendű :) Legközelebb viszont kéretik keresőbarátan elnevezni, és akkor automatikusan tetszik linket kapni. Én mondjuk máskor is vajban fogom kisütni, nem sütőben, szerintem attól lett igazán turbó a tésztája.
https://okostojas.blog.hu/2010/09/26/hacsapuri_gruz_toltott_lepeny/full_commentlist/1#c11161531
Válasz erre: Hacsapuri (grúz töltött lepény)
2010-09-30T11:58:34+02:00
2010-09-30T11:58:34+02:00
nemisbeka
http://blog.hu/user/18282
Én is megcsináltam, másik recept alapján, vicces, másképp néz ki :).<br />
<br />
<a rel="nofollow" href="http://nemisbeka.hu/archives/2007/11/17/Gruz_sajtos_lepeny/#comments">nemisbeka.hu/archives/2007/11/17/Gruz_sajtos_lepeny/#comments</a>
https://okostojas.blog.hu/2009/11/01/gyomberes_szilvas_gomboc/full_commentlist/1#c10616678
Válasz erre: A gombóc kétszer, part 1: gyömbéres szilvás gombóc (VKF! #29)
2010-08-01T22:08:40+02:00
2010-08-01T22:08:40+02:00
kreativkid
http://blog.hu/user/336322
A szilvát én is kipiszkálom a gombócból, de ha van jó sűrű szilvalekvár, az nagyon finom bele!
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c10548479
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2010-07-24T15:16:24+02:00
2010-07-24T15:16:24+02:00
t3v, az okostojas
http://blog.hu/user/27034
Itt az ideje jutalékot kérnem a Boschtól :)
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c10526581
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2010-07-22T08:31:51+02:00
2010-07-22T08:31:51+02:00
bolezso
http://blog.hu/user/222986
Kedves Okostojás! Némileg a te hatásodra is-megvettük. Imádom!!! Nálunk gluténmentes gép, mivel fiam lisztérzékeny, így neki "Ő" dagaszt, kever, ver... de még ezen kívül mennyi mindent tud! Első nap, mikor az összes zöldséget, ami volt itthon leszeleteltük, reszeltük, dióval is kipróbáltuk(ez is gyönyörű lett) , vettem egy nagy levegőt és előszedtem a fiam szárazkenyereit- a GM kenyér keményebbre szárad, mint a sima, nem olyan laza- de nem jelentett problémát a kicsikének, kb. 10 perc alatt lett több, mint 1/2 kiló zsemlemorzsa (bolti ára 1000 Ft körül). Így hamar visszahozza az árát. Kb. 1 hónapja van meg, de nem rakom el, minden nap van valami dolga.....Valahol írtad, hogy talán balkezesek nehezebben tudják kezelni.... én balkezes vagyok, de szerintem ezt direkt nekünk csinálták! Míg a jobb kezemmel bekapcsolom, beállítom, az ügyesebbikkel tudok érdemi munkát végeni( tálat tartani, belerakni vmit,stb.) Szóval nagyon szeretem ezt a gépet, köszönöm a "cikkedet" róla!
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c10482216
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2010-07-17T14:36:18+02:00
2010-07-17T14:36:18+02:00
t3v, az okostojas
http://blog.hu/user/27034
Remélem, beválik neked is! Egyelőre még mindig csak elméletben létezik ennek a bejegyzésnek a folytatása további részletekkel, abban gondoltam részletezni pár további tudnivalót. <br />
<br />
Ha esetleg félreérthető volt a leírás: 75 deka lisztet még kemény tésztánál is simán megeszik, de a lisztmennyiséghez mindig adódnak járulékos hozzávalók (főleg a vaj számít, ami szilárd, így több helyet foglal el), azt is bele kell számítani. Viszont pizzatésztánál ez ugye nem nagyon játszik: liszt, só, kevés olaj és víz - csak mi nem eszünk meg fél kilóból készült tésztánál többet. <br />
<br />
Jó példa továbbá Limara hajtoványa:<br />
<a rel="nofollow" href="http://limarapeksege.blogspot.com/2008/11/hajtovny.html">limarapeksege.blogspot.com/2008/11/hajtovny.html</a><br />
Ez egy kiló lisztből készülő, lágy kelt tészta, amit ez a gép simán kidagaszt. <br />
<br />
Az összes fagyireceptem:<br />
<a rel="nofollow" href="http://okostojas.blog.hu/tags/r%3Afagylalt">okostojas.blog.hu/tags/r%3Afagylalt</a><br />
A mi kedvenceink a kávé, a nugát, a narancsos csoki és a madártej, a nem főzöttek (tojásmentes, ami megfagyva keményebb) közül a citromfagyinak van nagyon intenzív íze, és nagyon jól hűsít is ilyenkor. Kb. 20 perc lehet, amíg elkészülnek, ha az akku teljesen átfagyott, és az alapanyagot a hűtőben éjszakáztatod.
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c10477137
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2010-07-16T19:51:09+02:00
2010-07-16T19:51:09+02:00
kingu-s
http://blog.hu/user/482180
Szia okostojás!<br />
Köszönet ezért a részletes leírásért, Te adtad meg a végső lökést a vásárláshoz, ma boldog tulajdonosa lettem egy ilyen robotgépnek :) <br />
Szinte egyszerre romlott el a tálas mixerem, az aprítógépem, a kenyérsütőm ( ez utóbbit igaz csak dagasztásra használtam, de arra rendszeresen), úgy gondoltam ezeket ki tudom váltani ezzel a csodamasinával és még spóroltam is :)<br />
<br />
Egyenlőre még csak a kicsomagolásáig jutottam, holnap kipróbálom, már alig várom....<br />
<br />
A fagyit te hogy készíted? Van valami bevált recepted? Ugyanis nem adtak ehhez a részéhez magyar nyelvű használatit, majd az angol részben próbálom kibogarászni hány percig kell kavarni és van valami titka esetleg a fincsi fagyinak?<br />
<br />
Ha jól értelmeztem 1/2 kiló liszt+ a hozzávalók a maximális dagasztható mennyiség? <br />
Akkor egy kiló liszt + a pizzatészta hozzávalóival ne is próbálkozzak?<br />
<br />
Megköszönök minden jótanácsot :)<br />
<br />
Kinga
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c10373043
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2010-07-05T20:34:05+02:00
2010-07-05T20:34:05+02:00
t3v, az okostojas
http://blog.hu/user/27034
A MUM4655 fagyigéppel 40e Ft július 8-21. között a Metróban, a 4625-öt pedig két vidéki Intersparban is láttam nemrég az ország két különböző szegletében. Ezzel együtt valamelyik újabb típust keresd, ha 1000 wattosra vágysz. Clatronic szintén a Metróban, érdekes, én csak dagasztó-keverőt láttam, ami mást nem tud.
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c10229231
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2010-06-21T13:25:54+02:00
2010-06-21T13:25:54+02:00
keltek
http://blog.hu/user/470916
Üdv Mindenkinek!!!<br />
Dagasztó-keverőgépet keresek én is,már olyat szeretnék,ami kiszolgál engem .1000w-os lehetőleg. Max1 kg liszt feldolgozására ,spirális keverőszáras.Fém alkatrészekkel.Jó lenne csomagolás sérült is .Sajnos a Bosch MUM 4625 tipust sehol sem találtam meg.A Clatronik márkában pedig csak keverő,és dagasztó nincs.<br />
Aki tud segítsen nekem.Köszönettel Kelti
https://okostojas.blog.hu/2010/06/05/stenhammar_keksz/full_commentlist/1#c10191841
Válasz erre: Stenhammar keksz
2010-06-17T14:08:56+02:00
2010-06-17T14:08:56+02:00
valami anna
http://blog.hu/user/204604
anna _nyilvan_ nem szazas, hulye kerdes ^_^
https://okostojas.blog.hu/2010/06/10/tormaszoszos_rakott_teszta/full_commentlist/1#c10170976
Válasz erre: Tormaszószos rakott tészta
2010-06-15T20:07:23+02:00
2010-06-15T20:07:23+02:00
t3v, az okostojas
http://blog.hu/user/27034
És milyen egyszerű! Ízesített besamel, és kész.
https://okostojas.blog.hu/2010/06/10/tormaszoszos_rakott_teszta/full_commentlist/1#c10157726
Válasz erre: Tormaszószos rakott tészta
2010-06-14T18:26:58+02:00
2010-06-14T18:26:58+02:00
Wise Lady
http://blog.hu/user/458221
Nagyon szeretem a tormaszószt így is, és édesen is. Anyukám készítette, és már gyerekként is a kedvencem volt! Méltatlanul mellőzött étel.
https://okostojas.blog.hu/2010/06/05/stenhammar_keksz/full_commentlist/1#c10146061
Válasz erre: Stenhammar keksz
2010-06-13T17:14:26+02:00
2010-06-13T17:14:26+02:00
t3v, az okostojas
http://blog.hu/user/27034
És te nem is láttad a teljes repertoárt! A legapróbb részletek is ki vannak dolgozva: a fent látható húsvéti okostojásra például eredeti gelencei minta került a medvehagymaleves mellé, májusban zöldborsót pucolok, és látszik a kupacban minden egyes borsószem - a férjem mondjuk ezt látva feltette a költői kérdést, hogy Anna teljesen százas-e :)<br />
<br />
A naptár receptjében friss ribizli szerepelt, de azt akkor még nem tudtam leakasztani, a fél zacskó fagy. áfonya adta magát (többet nem fogja...).
https://okostojas.blog.hu/2010/06/05/stenhammar_keksz/full_commentlist/1#c10104244
Válasz erre: Stenhammar keksz
2010-06-09T15:26:10+02:00
2010-06-09T15:26:10+02:00
florentine
http://blog.hu/user/245354
Nagyon király ez a naptár!!! És megy minden hónapban! Hát ezt tényleg nehéz überelni! <br />
<br />
(a receptben szerepelt hogy fagyasztott??? mindegy, úgy nézem, többet nem szórakozol fagyasztottal)
https://okostojas.blog.hu/2010/02/07/stiriai_metelt/full_commentlist/1#c10077052
Válasz erre: Stíriai metélt
2010-06-07T12:06:12+02:00
2010-06-07T12:06:12+02:00
Chemi
http://blog.hu/user/460827
Nagyon finom étel, személy szerint kajszilekvárral kedvelem a legjobban. Próbáljátok ki mindenképp, megéri.
https://okostojas.blog.hu/2007/04/22/a_mi_kefires_langosunk/full_commentlist/1#c10038255
Válasz erre: A mi kefires lángosunk
2010-06-03T14:31:43+02:00
2010-06-03T14:31:43+02:00
Marcipa
http://blog.hu/user/400596
ez nagyon jó recept köszönöm!!!<br />
üdv<br />
M
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c9889310
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2010-05-19T21:59:23+02:00
2010-05-19T21:59:23+02:00
t3v, az okostojas
http://blog.hu/user/27034
Három év alatt én is rájöttem :) Az 1. pontra viszont érdekes a megoldás: ha a dagasztókar parkolóállásba fordult, a nehezebb fajta tészta a súlyánál fogva kihúzza a helyéből, és a kart a tálból/tésztából kell kivadászni.
https://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625/full_commentlist/1#c9871655
Válasz erre: Óda az univerzális konyhagéphez: Bosch MUM 4625
2010-05-18T14:56:13+02:00
2010-05-18T14:56:13+02:00
wu wei
http://blog.hu/user/66446
Szia, az 1. és a 3. összefügg, még mielőtt felnyitnád a tetőt kell parkolóállásba forgatni a kart és akkor nem ugrik ki egyik se a helyéről. Azért hívják parkolóállásnak :)<br />
<br />
Üdv! :)<br />
<br />
1. Hogyan lehet dagasztás után úgy felnyitni a hajtókart, hogy a dagasztószár és a keverőtál a helyén maradjon, és a dagasztókarra tapadó tészta ne húzza maga után az egész tálat, vagy éppen ne húzza ki a gépből a dagasztókart?<br />
3. parkolóállás kapcsolója miért nem az 1-es után található? A 0 után következik, pedig a dagasztás/habverés végén először ide kell forgatni, aztán lehet kikapcsolni. Ha csak simán leállítjuk, a dagasztószár/habverőszár néha olyan helyzetben marad, hogy nem lehet felnyitni a hajtókart, mert a dagasztószár beleütközik a keverőtál falába.