A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

áfonya (1) alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) húsvét (1) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) sajt (20) sonka (2) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (6) tofu (2) tojásfehérje (10) torma (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Téli kaják #1: egészséges babfőzelék

2008.01.05. 18:53   t3v, az okostojas

Amíg az asszony húzta az igát, a férj nem csak rigót fotózott, hanem a konyhában is tevékenykedett, és megalkotta Maci - phzs ihlette - sóletjét. Persze csakis állagában hasonlít a hagyományos főzelékre, hisz nincs benne rántás vagy habarás, csak a bab és a jó sűrű szaft - az…

4 komment

Címkék: bab

A feketerigó ebédje

2008.01.03. 20:14   t3v, az okostojas

Egy gasztroblogban mindenféle eledelnek helye van :) Amíg én a bányában dolgoztam :), a férjem ezt a megcsócsált almát kapta le, amelyből egy feketerigó fiú lakmározott az erkélyünkön. Ez önmagában nem lenne nagy szám, ha a körülmények nem tennék azzá: néhány éve ugyanis…

3 komment

süti beállítások módosítása