A tűzhelymentes vagy hidegen fogyasztandó ételek időszaka leginkább a nyár, de tegnap adott volt egy fonnyadásnak indult kígyóuborka, és az idei első negyven fok. Majdnem biztos, hogy Frank Júlia receptje.
Vegyük a következőket:
- 25 dkg főtt tészta (ajánlott: spagetti, makaróni)
- 1 kígyóuborka
- 1 nagy doboz kefir
- fél citrom leve
- só, bors
- kb. 1 púpos ek porcukor
- 2 csokor friss (3 ek szárított) kapor
Az uborkát héjastól lereszeljük, a fűszeres kefirbe keverjük. A meleg tésztát az öntetbe forgatjuk, a salátát néhány órára behűtjük. A tészta a szmötyi nagy részét beszívja, de szerintem ezekkel a tészta-öntet arányokkal jó. Gyors vacsora hétköznapokra. Most először próbáltam szárított kaporral, és csodák csodája, működik. Húsevők (a.k.a. Férj) is szeretik.
Diszkusszió