A masalákat kivéve nem tartok itthon fűszerkeverékeket, de az indiai kaják valahogy sosem akartak jól sikerülni: hiába Tesco nemzetközi tasak, joghurtos pácok vagy egyéb furfang, a hús sosem vette át igazán a fűszerek ízét. Aztán egyszer csak megnyitott az angol csemege, és megoldódott a probléma.
A "recept": először is, végy a boltban egy Patak-féle fűszerpasztát (sauce in glass). Végigettük a sort, és a legtutibb szerintünk a Jalfrezi művésznéven futó, kókuszos-paprikás enyhén csípős keverék. Negyed kiló halhoz (vagy egyéb húshoz) apríts fel egy fej vöröshagymát, kevés olajon fonnyaszd meg. Kanalazd bele az üveg tartalmának negyedét, pirítsd át, dobd rá a felkockázott húst, süsd fehéredésig, aztán öntsd fel egy doboz (leturmixolt) hámozott paradicsommal meg egy kis vízzel, dúsítsd tetszés szerinti zöldségekkel (ceruzabab, bambuszrügy), főzd össze, végül korianderzölddel megszórva, lehetőleg basmati rizzsel tálald.
Diszkusszió