Léteznek még emberek, akik időt és fáradságot nem kímélve hajlandóak áldozni a tudomány oltárán. Mivel agaragarhoz nem mindenki jut hozzá, ribizli teljes meggykészletét feláldozta, hogy kiderítse, kiváltható-e az enyvkivonat a háztartásban is előforduló keményítőféleségekkel. Az alábbiakban illusztrációkkal megtámogatva közreadom a tudományos kísérlet eredményeit (visszadatálva, hogy a releváns meggyzselé mellé kerüljön).
"Ugyanannyi keményítőt ugyanannyi vízzel és párolt meggyel főztem össze, a burgonya jobban sűrít. Kicsi, de van különbség, a kukoricakeményítő kevésbé opálos/átlátszatlan. Kíváncsiságból kukoricaliszttel (nem darával, rendes liszttel) is kipróbáltam, mert gyümölcslevest (krémleveseket) szoktunk ezzel sűríteni - ez szemcsésebb lett."
Csak egy klikk, és a képek máris nagyobb méretben láthatóak!
Diszkusszió