A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

áfonya (1) alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) húsvét (1) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) sajt (20) sonka (2) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (6) tofu (2) tojásfehérje (10) torma (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Zöldfűszeres tésztasaláta

2007.06.22. 12:31   t3v, az okostojas

Hidegen fogyasztandó, nem kell felfűteni hozzá a konyhát - egyszóval, a nyár eledele. A fő kedvenc a kapros-kefires, de ez sem rossz. Szintén Frank Júlia.

Hozzávalók:

  • 15 dkg (csavart cső) tészta
  • 1 csokor vegyes zöldfűszer (kapor, petrezselyem, zeller, vagy ami akad)
  • 2 dl tejföl
  • kevés citromlé
  • só, bors

Kevés olajon megfuttatni a felaprított zöldfűszereket, rá a tejfölt és a többit, majd a szmötyit a kifőtt tésztára önteni, behűteni. Bármilyen fűszerkombó jó, joghurttal is ki akarom egyszer próbálni. Nem túl laktató, de ilyen forróságban ez nem is hátrány.

Szólj hozzá!

Címkék: tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://okostojas.blog.hu/api/trackback/id/tr12103565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása