A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

áfonya (1) alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) húsvét (1) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) sajt (20) sonka (2) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (6) tofu (2) tojásfehérje (10) torma (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

A gasztroblogger titka

2007.06.27. 12:30   t3v, az okostojas

Tegnap összefutottam Ildinkóval, és 5% kedvezmény reményében együtt felkerestük a helyi HerbaHáz kirendeltséget. Fel kell tennem a kérdést, hogy minden gasztroblogger pici és vidám, vagy csak nekem magasak az elvárásaim? :)

És lett egy közös titkunk. Van valami, amit mindig a Plusban szoktam vásárolni, és ami egyértelműen kivívná a gasztrosznobok haragját. De ő is vett! :) És nem fogja elárulni, mi az, bármennyire is szeretnétek.

37 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://okostojas.blog.hu/api/trackback/id/tr40106993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dalit · http://dalit.blog.hu/ 2007.06.27. 14:26:42

Hát ha én is gasztroblogger vagyok, akkor minimum a kicsi stimmel:)
Többnyire a vidám is.

kismacs · http://macsfalatok.blogspot.com 2007.06.27. 14:35:53

Halljuk, halljuk, mi az a titok!!! Egyébként vannak jó Plus-os cuccok... Én pl. a tejet mindig ott veszem, meglepő, de tej íze van... és magyar.

anyuha · http://anyuhamos.freeblog.hu 2007.06.27. 15:38:02

Áááá, még fél napja sincs, hogy kilinkeltelek, és máris kezded a titkolózást, attól meg tudok őrülni! :) (És ezek szerint soxempontból kilógok a gasztrobloggerek közül... :D)

Fűszeres Eszter · http://fuszereslelek.blogspot.com/ 2007.06.27. 15:56:53

Pizza? (szégyenkezve vallom be, hogy én szeretem a mirelit pizzájukat, persze egy kis plusz sajttal. Ja, és a reszelt parmezánjuk is jó, amit rendes ember szintén nem vesz meg soha ;-)

ildinko · http://ildinko.blogspot.com/ 2007.06.27. 16:32:28

:))))))))
Hát, picire nőttem. :)
A titok is pici, és finom egyébként, megkóstoltam ma. :)
Kitalálni meg nem ér... De kell bűnözni néha, meg kivétel erősíti a szabályt ésatöbbi... ;)

t3v, az okostojas · http://okostojas.blog.hu/ 2007.06.27. 23:04:27

Hihi, ebből is lehetne kördést indítani: mindenki valljon be legalább egy olyan terméket, amit gourmet énje cikinek tart, de rendszeresen helyet kap a konyhájában.

kismacs · http://macsfalatok.blogspot.com 2007.06.28. 08:20:53

t3v, nekem van egy pár... :D

Fűszeres Eszter · http://fuszereslelek.blogspot.com/ 2007.06.28. 09:38:41

Tessék megmondani mi az! Elmegy a Péterkém :)

Rio · http://www.citrom.freeblog.hu 2007.06.28. 12:32:19

Titkos gasztrobűnből van pár, a Plus mirelit pizzája pedig az egyik legjobb.
És én is beállok a sorba: mi a titok????

t3v, az okostojas · http://okostojas.blog.hu/ 2007.06.28. 15:05:16

Na jó, ha mondjuk Kismacs elárul egyet nyilvánosan a bűneiből, én is elmondom :)

anyuha · http://anyuhamos.freeblog.hu 2007.06.28. 15:15:40

Öööizé, az nem lenne elég, ha bevallanám, hogy gyorsfagyasztott fűszeres héjas krumpligerezdeket szoktunk a Plusban venni?

t3v, az okostojas · http://okostojas.blog.hu/ 2007.06.28. 15:17:48

Ez a Plus, ez úgy tobzódik a gasztrobűnökben :)

anna · http://annaeszik.blogspot.com 2007.06.28. 15:57:29

haha
plus-os mirelit pizza nalunk is sztar, a rendelosnel is jobb
de olyan nagyon csak a 4sajtost szeretjuk, bar a tobbi se rossz

amugy plus-ban sztem is eleg sok nagyon jo dolog van, bar megszuntettek 3 abszolut kedvencet is, ami marhara bosszant, azert ilyet nem kene..

Ana · http://hedonism.freeblog.hu/ 2007.06.28. 17:15:01

Nem lehet mindenki olyan szép sudár leány, mint te. Meg olyan duccer sem, mint én. Így mi szép kivételek vagyunk :D
Plusot én teljesen favorizálom. Pl. zabpelyhet csak náluk veszek, mert papírzacskóban van és nagyon jó aromája van. Jöjjön az én listám, amit kicsit sem érzek cikinek. Sőt, amikor rákerül a sor, propagálom a blogomon:
Nagyon szeretem a saját márkás: teavajat, kiflit, diósjégkrémet, csokoládét, rágót, fehér rumot, probiotikus tejitalok, fokhagymás fűszervajat, sajt válogatás, az amikor szeletben vannak.
Náluk a legolcsóbb (Metronál is olcsóbb), Zimbo tipusú Bécsi virsli, debreczeni, lecsókolbász, Oké tejszín.
Nem szeretem, mert mellékíze van vagy az állaga rossz: túró, tejfől, joghurt, tej.
Szerintem nincs olyan, amit ciki enni. Az a ciki, amikor valaki sznob.

Mamma · http://dallacucina.freeblog.hu 2007.06.28. 17:22:03

A múltkor már szó volt itt a Plus-os joghurtról, hogy otthonlétem alatt kerestem is - sajnos nem kaptam, pedig épp kellett volna:-(
Az én bűnöm egyértelműen a majonéz: de vállalom, ennyi belefér:-)

t3v, az okostojas · http://okostojas.blog.hu/ 2007.06.28. 17:42:56

Ezt a pizzát ezek szerint nekem is ki kell próbálnom :)) A vaj az valóban igen jó, bár most egy másik fajtát láttam, nem a Landorát. A bécsi virsli szerencsére ugyanannyi, mint a mellettünk lévő boltban, mert azt is bírom (a Plus egyébként nem esik útba). Lattaio Emmentaler szeletben. Xocriolata 72%-os étcsoki. A túró szerintem is tötyi.

No de van az a márkatermék krémsajtjuk, Frischeso(?) vagy mi, na, az echte Philadelphia, csak jóval olcsóbb, és a zöldfűszeres változat is finom. Nussetti - ez a Milka Lila Stars márkatermék változata (nagy henger tele csokiba mártott, óriási mogyorókkal), szuper.

A többi felsoroltat nem szoktam venni, de még sok fehér folt van a Plus térképemen :) Diós jégkrém, mmm. De nem ezeket vettem :))

ildinko · http://ildinko.blogspot.com/ 2007.06.28. 18:18:57

Kolis Plus-os emlékek: rosszkedvemben egy egész doboz dianás cukor (99Ft volt), vagy épp egy egész doboz csokival bevont mazsola. Együltő helyemben. A dianás cukortól legalább mindig becsíptem. :)

Ana · http://hedonism.freeblog.hu/ 2007.06.28. 18:22:45

Sehogy nem jutott eszembe a Lattaio Emmentaler és a Xocriolata neve, de rájuk gondoltam.
Frischeso-t kipróbálom. A Tesco gazdaságosat (119/20 dkg) próbáltam, de mellékízes volt.

Ma jókat nevettem a Metroban, mert volt négyféle mascarpone utánzat, amire rá is írták, hogyaszondja: Mascarpone jellegű készítmény. De mindegyik ugyanannyiba került, mint a Szarvasi féle rendes Mascarpone. Bár az is csak addig rendes, amíg az embert nem lepi meg valaki echte olasszal.

Ana · http://hedonism.freeblog.hu/ 2007.06.28. 18:23:20

Anának egy kicsi lyuk van már az oldalán mellékesen szólva.

kicsivu · http://kicsivu.freeblog.hu/ 2007.06.29. 10:54:11

Dianás cukor, csokis mazsi és mogyi tényleg rulez! Patrik is Plus-pizza-megszállott nálunk. Ja és van valami vörös habzóboruk, vagy mi, na azt imádom. Olyan mint a sangria, nagyon itatja magát.
De T3v nem ér itt elterelni a témáról a figyelmet. :) Akkor legyen barkochba! Édes az a kis bűn?

kicsivu · http://kicsivu.freeblog.hu/ 2007.06.29. 10:55:16

Ja, és indítsd azt a kördést!:) Leplezzünk le minden perverziót!

rossamela · http://rossamela.blogspot.com 2007.06.29. 12:43:52

Rákérdezhetek?
Tortillachips?

Egyébként én is szeretem a Pluszt, rendszeresen ott veszek édesköményt, fele áron, mint máshol, endíviát, rukola is olcsó, de már az is nagy szó, hogy ezek egyáltalán vannak. És vannak, rendszeresen. A zabpehely nagyon jó, friss felfedezés az étcsoki. Valahol vettem mostanában chilis étcsokit, talán ott, de ez nem biztos, na az brutál, kicsit eltúlozták benne a chilit, állagra is olyan, mintha törtmogyorós csoki lenne, ízét ne is ecseteljem.
Félkész-, készételt nem nagyon szoktam venni máshol sem, de mivel ilyen jókat mondtatok, körülnézek a mélyhűtőpultban, jól jöhet még egy pizza ínséges időben, kipróbálom.
De a legnagyobb fogásom a Pluszban a kókusztej volt, 200-ért, sajnos csak kampányjelleggel, de talán lesz még.

rossamela · http://rossamela.blogspot.com 2007.06.29. 13:46:27

Vagy PLUS-nak hívják, nem Plusznak?
Hülyülök, de ráfogom a melegre.

Patrik · http://kicsivu.freeblog.hu/ 2007.06.29. 14:22:09

Vú említette, Plus mirelit pizza (Da Marco a saját márkájuk neve) szuperjó nekem, sokkal jobb, mint a Dr Oetker vagy hasonlók, mindazonáltal Vú nem szereti, néha a négysajtosomból egy szeletet megeszik, azt annyi. De múltkor neki is vettem azt a paprikába töltött sajtos izét (szintén Da Marco), neki ízlett nagyon. Amúgy egyszer mondta egy fickó sorbanállás közben, hogy a Penny Market pizzáját is érdemes kipróbálni, de mi még nem kóstoltuk. A saját márkás termékekről még annyit, hogy a nagy fogyasztói tudattal rendelkező országok miatt a Drogerie Markt például csomó környezetbarát, minőségi saját cuccot kínál, a babaápolási cuccaik jobbak, mint pl a Johnsons cuccok, a német teszteken elöl végeznek. Szóval ne írjuk le a saját márkás termékeket :-)

t3v, az okostojas · http://okostojas.blog.hu/ 2007.06.29. 14:33:06

Igaz, igaz, én is a DM folyékony mosószerét használom, és a folttisztító szappanjuk is kiváló. Nem szoktam mirelit pizzákat venni, sosem volt rá igényünk, de most már muszáj lesz :)

Mamma · http://dallacucina.freeblog.hu 2007.06.29. 14:35:45

Kicsi Vú, a habzóbornál véletlenül nem a Lambruscora gondoltál? (Nem ismerem a Plus-t:-(
Ez egy lambrusco szőlőből készült, könnyed, olasz, alacsony alk.tartalmú habzóbor, ami nagyon jó minőségésű , de olcsón csapnivaló is lehet. Sajnos főleg ez van a köztudatba:-( Nekem mondjuk ez lenne a második bűnöm:-)))

Patrik, amit írsz, az nagyon igaz, de kevesen tudják, és tudatlanságban elítélik a nagy láncok termékeit. A saját márkanév alatt piacra dobott termékeket a neves gyártóktól, potom pénzért veszik át (kapacitás kihasználás, stb.), akik szerződésben komoly feltételeket köt/het/nek ki. A bibi meg az, hogy mi, átlagfogyasztók sosem tudjuk meg, melyik cég neves, presztízstermékéről van szó, végig kell tesztelnünk őket. De létezik már szakirodalom is erre - várható volt! Egy könyvesboltban egyszer én egy órát nyálaztam, és memorizáltam, hol lehet gourmet minőséget venni negyedannyiért. Ez általában az áruk felére-negyedére igaz, az áruk is ennyi.
Ugyanez igaz a DM termékeire is, csak ki kell próbálni őket. (Csak mellékesen jegyzem meg, hogy a Johnsons termékek igazoltan sosem voltak jók, nekik csak a marketing munkájuk igazán jó-))

A Plus-ról meg lassan kiderül, hogy gourmet-paradicsom:-)))

Mamma · http://dallacucina.freeblog.hu 2007.06.29. 14:45:21

Elnézést, a pizzát lehagytam.
Az a helyzet, hogy én még sosem ettem jó kész pizzát. Néha rászorul az ember, de már évek óta nem, és már nem is próbálkozunk. Ha szükség van, akkor is inkább hozatunk. De az is lehet, hogy túl magasak az igényeink. (Vékony, ropogós tészta, széntüzelésű kemence, házi sugo, olasz paradicsom, stb.)
A négysajtost - sem ettem, ezért nyilatkozni sem tudok róla, de ahhoz olyan sajtok kellenek, amit tuti nem tesz rá a gyártó, olyan drága. (Ahhoz, hogy jó legyen:-))
Tapasztalataink szerint Pesten a legjobb pizzás a Roberto, de ezen lehet vitatkozni és ez nem is erről szól.

kicsivu · http://kicsivu.freeblog.hu 2007.06.29. 15:04:54

Mamma, a Lambrusco lesz az, tök jó, hogy eszembe juttattátok, megyek is és veszek egy üveggel! :) Amit Patrik mond, az a mirelit sajttal töltött jalapeno paprika, amire először a Mcdonaldsban csábultam el a mexikói hetek alkalmával és annyira ízlett, hogy a Plus-ossal meg meglepett Patrik. Nem olcsó, de finom volt az is.

Ana · http://hedonism.freeblog.hu/ 2007.06.29. 15:18:35

A lehető legnagyobb Jalapeno Poppers fan vagyok. Imádom. Iguanaba csakis azért járok.

t3v, az okostojas · http://okostojas.blog.hu/ 2007.06.29. 16:39:51

Ha már márkatermékek, a HVG-n régen egy egész sorozat volt ilyesmiről. Azóta tudom, hogy noname virslit sosem vennék. Nem tudom, másról is cikkeztek-e, erre a háromra emlékszem.

Mit darálnak a parizerbe és virslibe?
hvg.hu/itthon/20051205parizervirsli.aspx
Mit kevernek a trappista sajtba?
hvg.hu/itthon/20060607sajt.aspx
Mit főznek a gyárak a sörünkbe?
hvg.hu/itthon/20060710sorcikk.aspx

Ana · http://hedonism.freeblog.hu/ 2007.06.29. 17:13:05

Azt még minden képpen szeretném elmondani, hogy minden saját márkás (Tesco, Auchan, Aro, stb.) terméken szerepel a gyártó. Tolna Rt = Tolle sajt, vaj, stb..
Igaz, jól eldugják, de rajta van.

t3v, az okostojas · http://okostojas.blog.hu/ 2007.06.29. 17:15:43

Igen, én szoktam figyelni, mert a legtöbb sajátmárkás tejterméket a Sole állítja elő - sosem értettem, hogyan lehet ekkora kapacitása egy cégnek...

Piszke/Candy's · http://www.piszke.blogspot.com 2007.06.30. 15:13:11

Végre, micsoda megkönnyebbülés.( Mármint a töredelmes vallomástétel lehetősége.) Hozzánk a Plus van legközelebb... Van amit sose vennék meg ott se (pl cukros üdítők, gyümölcslevek) de a tej, vaj,krokant müzli, tényleg jó, a bryndza szlovák, az én mindig hétvégén készített pizzámon kívül a család csak és kizárólag a plus-osat hajlandó megenni- ha hétközben valaki itthon marad, szinte csak ezt választja ebédre - , még a telefonos rendeltek se kellenek nekik. Szerintem nagyon jók a Las Cuarenta spanyol jellegú márkatermékeik, és ugyanez olaszban a DaMarco, ill. a durumtésztafélék.
Most volt spanyol hetek, a serranoról lemaradtam, de ma délelőtt csábultam el egy eredeti termőhelyes extra szúz olivaolajara.(és milyen helyes kancsóban van)
A hús drága, de zárt rendszerú, magyar és mindig friss.
Mivel a mélyhútő kicsi egy fagyigéphez, innen vesszúk a Romanza jégkrémeket, ami szerintem szintén igen jó minőség.A sós ropogtatnivalókkal sincs gond, csak azzal, hogy hessegetem el a gyerekeket a chips-es polcoktól.
Ja és az egyetlen ehető, filéből készült halrudacska a kiskorúak táplálásához.

t3v, az okostojas · http://okostojas.blog.hu/ 2007.07.01. 15:08:13

Nagyszerű, most már nevesítve is van egy csomó minden! Azt nem bírom, hogy az Aro meg MQ kivételével minden sajátmárkás termékvonalnak külön neve van, pl. Da Marco meg ha jól értem, Romanza - ahelyett, hogy mindenre rányomtatnák, hogy Plus :)

Piszke, nem tetszik nevezni a hatodikra?

Piszke/Candy's · http://www.piszke.blogspot.com 2007.07.03. 17:28:34

Ja feltettem, last minute-ben két részletben vacakolva vasárnap este... utána még nyomtam a melót éjjel egyig :-((

Macilaci 2007.07.08. 17:56:30

Figyelem !!!
Olasz hét akciókkal a Plus-ban 07.09-07.15 !
süti beállítások módosítása