Városban, tavasszal a zöld néhány árnyalata is színpompásnak számít. A saját fotómat nem merem az oldal tetejére tenni: ez a curry (kari) is legalább annyira fotogén, mint a spenótos nokedli :) Itt látható az eredeti, némiképp dizájnolt egytál.
Hozzávalók:
- 1 ek mogyoróolaj
- 5 dkg zöld currypaszta (csípős)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1/2 tk só
- 4 dl kókusztej (5 dkg kókuszpaszta + 3 dl víz)
- 3 dl húsleves
- 30 dkg tofu
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg spárga
Az olajon kicsit átpirítani a currypasztát, rádobni az apróra vágott hagymát, sózni, bele a lötyiket és a kockázott tofut. Amikor forr, bele a borsót és spárgát, 10 percig főzni, kész. Én nem tettem bele zöldcitromot és bazsalikomot. Túl sokat nem tudok hozzáfűzni: zöld, és olyan, mint egy curry :) A tofut pedig a ragadozók hívhatják csirkének :)
Lemaradt az okosság: mindent a tofuról angolul (tofufajták, -készítés, receptek)
Diszkusszió