Ezt moesnak, csak most, csak itt :) Már tavaly is készítettem, és Grand Marnier ugyan nincs a háznál, idén a saját bonbontalálmányom után ez (volt) a nép kettes számú kedvence. A télanyó csomagjában a szív alakú (abba több csokit tettem, hogy bírja a gyűrődést).
Cirka 40 db trüffelhez kell:
- 6 dkg vaj
- 75 ml tejszín
- 22 dkg étcsoki (Boci)
- 1 tojás sárgája (GBT 3.: kihagyva, az állagán szerintem nem változtatott)
- 1 tk reszelt narancshéj (nálam 2 kis narancs héja) (GBT 3. update: a vérnarancs héja nem ad elég intenzív aromát)
- 2 tk apróra vágott, vegyes citrushéj (TESCO márkatermék citrom és narancs)
- 2 tk Grand Marnier (1 ek házi vaníliakivonat)
- a hempergetéshez holland kakaópor
A vajat a tejszínnel kis jénaiban felforraljuk, lehúzzuk, beletördeljük a csokit, fényesre keverjük. Bele a sárgáját, narancshéjat, citrushéjat, piát, kidermeszteni, formázni.
A 16 darabos Ferrero Rocher doboz műanyag fedele ideális a trüffelkészítéshez: egy ilyenbe 10 dkg csokiból készült masszát lehet teríteni, miután alufóliával kibéleltük, így ideális vastagságot kapunk. Ha megdermedt, késsel fel lehet darabolni, vagy tetszés szerint ki lehet szaggatni (nekem van egy kb. 2 cm átmérőjű, szív alakú miniszaggatóm). A kakaóporos hempergetést nem érdemes kihagyni.
További tippek a trüffeliskolában (© Mamma) Folyt. köv.!
Diszkusszió