A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

áfonya (1) alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) húsvét (1) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) sajt (20) sonka (2) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (6) tofu (2) tojásfehérje (10) torma (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Tejszínben főtt karaj

2009.09.02. 21:22   t3v, az okostojas

Holmi csokoládédobozkákkal meg hasonló mütyürökkel órákig képes vagyok elszórakozni, az arányában túlságosan kevés egyszerű cukrot tartalmazó ételek elkészítését viszont általában szeretem mihamarabb letudni, különösen a dolgos hétköznapokon. Ezt a karajt egyszer régen a Mindmegettén találtam, de nem emlékszem, milyen néven futott, azóta pedig többek között Mirelle-nél is láttam tejfölös változatban.

Kell hozzá:

  • 4-5 szelet karaj
  • kb. 2 ek liszt
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg füstölt sajt

Egy kisebb tepsi aljára szórunk némi lisztet és paprikát, ráöntünk kevés tejszínt. Erre jön a besózott, klopfolatlan hús, aztán liszt, paprika, (tejjel hígított) tejszín, reszelt sajt. 200 fokon, lefedve úgy 40 percet tölt a sütőben, ekkorra a szósz besűrűsödik, és jó eséllyel még a sajt is rápirult.

Az ízes szmötyi miatt natúr párolt rizzsel jó igazán (amikor a fotó készült, éppen rizstúltengésünk volt). A hozzávalókat arányosan növelve nagyobb családot is jóllakathatunk, de olyan sütőtálat válasszunk, amelyben a húst legfeljebb két emelet magasan rétegezhetjük, hogy szinte teljesen ellepje a tejszín. Menzás küllem, magas élvezeti faktor :)

2 komment

Címkék: sajt tejszín coca

A bejegyzés trackback címe:

https://okostojas.blog.hu/api/trackback/id/tr911356233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kagai · http://autostat.hu/markakereskedesek-szervizek 2009.09.29. 15:38:46

A füstölt sajtot szerintem jobb kiváltani valami puhábbal, mondjuk mozarella, mivel valahogy nem érzem ehhez illőnek - de az egész maga remek :)

t3v, az okostojas · http://okostojas.blog.hu/ 2009.09.29. 21:39:25

Úh, sejtésem szt úgy egészen pontosan zéró íze lenne :) A füstölt trappista remekül reszelhető, adja magát az effajta hasznosítás. Az egész kap egy kis szalonnapörc-jelleget, aminek csak a vérvegák tudnak ellenállni :)
süti beállítások módosítása