Holmi csokoládédobozkákkal meg hasonló mütyürökkel órákig képes vagyok elszórakozni, az arányában túlságosan kevés egyszerű cukrot tartalmazó ételek elkészítését viszont általában szeretem mihamarabb letudni, különösen a dolgos hétköznapokon. Ezt a karajt egyszer régen a Mindmegettén találtam, de nem emlékszem, milyen néven futott, azóta pedig többek között Mirelle-nél is láttam tejfölös változatban.
Kell hozzá:
- 4-5 szelet karaj
- só
- kb. 2 ek liszt
- 2 tk őrölt pirospaprika
- 2 dl tejszín
- 10 dkg füstölt sajt
Egy kisebb tepsi aljára szórunk némi lisztet és paprikát, ráöntünk kevés tejszínt. Erre jön a besózott, klopfolatlan hús, aztán liszt, paprika, (tejjel hígított) tejszín, reszelt sajt. 200 fokon, lefedve úgy 40 percet tölt a sütőben, ekkorra a szósz besűrűsödik, és jó eséllyel még a sajt is rápirult.
Az ízes szmötyi miatt natúr párolt rizzsel jó igazán (amikor a fotó készült, éppen rizstúltengésünk volt). A hozzávalókat arányosan növelve nagyobb családot is jóllakathatunk, de olyan sütőtálat válasszunk, amelyben a húst legfeljebb két emelet magasan rétegezhetjük, hogy szinte teljesen ellepje a tejszín. Menzás küllem, magas élvezeti faktor :)
Diszkusszió