Negyed óra alatt emberi fogyasztásra alkalmassá tenni a kocsikenőcsöt? Igen, ez tényleg lehetséges! Csak most, csak itt, csak nektek! Africana szelet. Megvan? Nna, ez egyáltalán nem olyan sz?r. Konkrétan az egyetlen közös pont a földimogyoró - és a nugát. Két közös pont a földimogyoró és a nugát... és a csoki. Három közös pont... Aki meg étvágygerjesztő fotót szeretne látni, nézze meg az eredetit.
A barna réteghez:
- 10 dkg étcsoki
- 10 dkg (darabos) földimogyoróvaj
- 10 dkg mogyorónugát (senkit ne zavarjon, hogy törökmogyoróból készül; az Aldis édesebb és kevésbé mogyorós, mint amit a Keserédesben kapni)
- 25 dkg mascarpone
Mikróban 800 watton 1,5 perc alatt összeolvasztani, közben egyszer-kétszer átkeverni.
A fehér réteghez:
- 2 dl tejszín
- 2 dkg porcukor
- 1 ek vaníliakivonat
Keményre felverni.
A tetejére/aljára:
- durvára tört, pirított, sós földimogyoró
A barna, fehér és darabos komponenseket tetszés szerinti mintázatban folpackkal bélelt formába tölteni (nálam két Ferrero Rocher doboz), fagyasztani, enni. Az eredeti receptben a hozzávalók között nem szerepel a lejárt nugát és lejáratközeli mascarpone, nálam ezért tér el a két réteg állaga (a csokis így túl kemény lett a tejszínhez viszonyítva [vágható vs. kanalazható]). Még parfésabb parféhoz ezért ezek helyett kb. 3 dl tejszín javallt. A sós mogyoró viszont igenis csokiba való.
Diszkusszió