Az Ízvarázs süteményekben nem annyira erős, de ezt a receptet még nem próbáltam. Korábbi tapasztalataim alapján a cukormennyiségre helyből alkalmaztam a közel kettővel való osztás nemes műveletét, így is bőven megvan a szükséges édesség. Igen gyorsan elkészült, és tökre finom, bár úgy tűnik, Anának igaza volt: az indonéz bourbon vanília nem annyira aromás, mint a madagaszkári, többet is elviselt volna.
Kell hozzá:
- 18,5 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1 vaníliarúd kikapart magjai (a könyv 2 tk vaníliakivonatot ír)
- 1 tojás
- 30 dkg liszt
A vajat a cukorral, vaníliával, később a tojással gyorsan összerobotolni, kanállal belekeverni a lisztet. Lágy, nem ragadós tésztát kapunk. Folpackra tenni, hengert formázni, a hűtőben felejteni, amíg megdermed. Fél centis karikákra szelni (nekem többnyire kapu alakúak lesznek...), 180 fok plusz légkeverésen 13 perc alatt puha, 15 alatt ropogós lesz. Az eredmény két közepes tepsi, szóval lehet kétszeres mennyiséggel indítani.
A saját fotómat nem teszem a főoldalra :)
Legalább látszik, hogy tényleg megsütöttem :)
Diszkusszió