A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

áfonya (1) alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) húsvét (1) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) sajt (20) sonka (2) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (6) tofu (2) tojásfehérje (10) torma (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Ropogós vaníliás keksz

2008.01.20. 18:18   t3v, az okostojas

Az Ízvarázs süteményekben nem annyira erős, de ezt a receptet még nem próbáltam. Korábbi tapasztalataim alapján a cukormennyiségre helyből alkalmaztam a közel kettővel való osztás nemes műveletét, így is bőven megvan a szükséges édesség. Igen gyorsan elkészült, és tökre finom, bár úgy tűnik, Anának igaza volt: az indonéz bourbon vanília nem annyira aromás, mint a madagaszkári, többet is elviselt volna.

Kell hozzá:

  • 18,5 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai (a könyv 2 tk vaníliakivonatot ír)
  • 1 tojás
  • 30 dkg liszt

A vajat a cukorral, vaníliával, később a tojással gyorsan összerobotolni, kanállal belekeverni a lisztet. Lágy, nem ragadós tésztát kapunk. Folpackra tenni, hengert formázni, a hűtőben felejteni, amíg megdermed. Fél centis karikákra szelni (nekem többnyire kapu alakúak lesznek...), 180 fok plusz légkeverésen 13 perc alatt puha, 15 alatt ropogós lesz. Az eredmény két közepes tepsi, szóval lehet kétszeres mennyiséggel indítani.

A saját fotómat nem teszem a főoldalra :)

Legalább látszik, hogy tényleg megsütöttem :)

Szólj hozzá!

Címkék: vanília

A bejegyzés trackback címe:

https://okostojas.blog.hu/api/trackback/id/tr34304618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása