A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

áfonya (1) alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) húsvét (1) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) sajt (20) sonka (2) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (6) tofu (2) tojásfehérje (10) torma (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Indiai afrikai harcsa

2007.05.20. 22:15   t3v, az okostojas

A masalákat kivéve nem tartok itthon fűszerkeverékeket, de az indiai kaják valahogy sosem akartak jól sikerülni: hiába Tesco nemzetközi tasak, joghurtos pácok vagy egyéb furfang, a hús sosem vette át igazán a fűszerek ízét. Aztán egyszer csak megnyitott az angol csemege, és…

Szólj hozzá!

Címkék: hal

Hogyan tegyük ehetővé a spenótot?

2007.05.18. 17:17   t3v, az okostojas

Az előzmények alapján talán nem árulok el nagy titkot: a spenótot sem szeretem. Amikor azonban a jobbik felem olyan jóízűen nyammog a különféle változatokon (rántatlan spenótfőzelék, parmezános spenótkrémleves, spenótos quiche, pizza és társai), nyomasztó érzés finnyásnak…

1 komment

Címkék: spenót krumpli fokhagyma szalonna

süti beállítások módosítása