A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

áfonya (1) alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) húsvét (1) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) sajt (20) sonka (2) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (6) tofu (2) tojásfehérje (10) torma (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Fincsi csokoládépasztillák

2007.08.19. 19:55   t3v, az okostojas

Még mindig/Már megint csoki :) Az egyetemi ösztöndíjak a sovány juttatások ellenére (vagy éppen azok hatására) kiválóan alkalmasak voltak más kultúrák megismerésére. Hollandiával kapcsolatban leginkább a tejtermékek hagytak bennem maradandó nyomot, élükön a literszámra…

1 komment

Brutális csokoládéfagylalt

2007.08.17. 16:45   t3v, az okostojas

Ch&V nyomán már rég kinéztem magamnak a győztes csokifagyit, amiről ma kiderült, hogy tulajdonképpen jégbe oltott holland kakaó. Elolvastam a véleményeket és korrekciós javaslatokat az Epicurious.com-on, elbűvészkedtem az átváltásokkal, hogy aztán a gyanús arányokat…

5 komment

Címkék: csoki

Kisüzemi kenyérgyártás

2007.08.15. 16:19   t3v, az okostojas

Úgy tűnik, a kedvenc kenyérgyáras videómat jogsértés miatt eltávolították a YouTube-ról. Itt van helyette egy helyi érdekű orosz(?) pékség filmje, a baguette-ek formázását érdemes figyelni kb. a felétől.

3 komment

süti beállítások módosítása