Még mindig/Már megint csoki :) Az egyetemi ösztöndíjak a sovány juttatások ellenére (vagy éppen azok hatására) kiválóan alkalmasak voltak más kultúrák megismerésére. Hollandiával kapcsolatban leginkább a tejtermékek hagytak bennem maradandó nyomot, élükön a literszámra fogyasztott vlaval és a nálunk szintén nem kapható, kb. három decis Danone(?) vaníliás, illetve erdei gyümölcsös krémtúróval, meg persze a jobbnál jobb sajtokkal. Meggyőződésem, hogy ezek a holland tehenek tudnak valamit - bár ha mindez a sok esőnek köszönhető, akkor inkább maradok az importnál.
A holland kakaó már rég megvolt, viszont csak most ismerkedtem meg a holland csokival. Hát, kár volt eddig várni.
Ezek a kis étcsoki gombocskák alapvetően tiszta és egyszerű ízűek, de valahogy átüt rajtuk a minőségi kakaó íze. Teljesen levettek a lábamról. Az angol-holland keveréknyelvű ("About Chocolade" és tsai) weboldalon azt írják, percenként 5256 ehhez hasonló, kb. 3 cm átmérőjű korong gurul le a gyártósorról. Én azt mondom, bővítsék a kapacitást: Droste, here I come!
Köszi, kedves jó tündérke :)
Diszkusszió