A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

áfonya (1) alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) húsvét (1) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) sajt (20) sonka (2) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (6) tofu (2) tojásfehérje (10) torma (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Fincsi csokoládépasztillák

2007.08.19. 19:55   t3v, az okostojas

Még mindig/Már megint csoki :) Az egyetemi ösztöndíjak a sovány juttatások ellenére (vagy éppen azok hatására) kiválóan alkalmasak voltak más kultúrák megismerésére. Hollandiával kapcsolatban leginkább a tejtermékek hagytak bennem maradandó nyomot, élükön a literszámra fogyasztott vlaval és a nálunk szintén nem kapható, kb. három decis Danone(?) vaníliás, illetve erdei gyümölcsös krémtúróval, meg persze a jobbnál jobb sajtokkal. Meggyőződésem, hogy ezek a holland tehenek tudnak valamit - bár ha mindez a sok esőnek köszönhető, akkor inkább maradok az importnál.

A holland kakaó már rég megvolt, viszont csak most ismerkedtem meg a holland csokival. Hát, kár volt eddig várni.

Ezek a kis étcsoki gombocskák alapvetően tiszta és egyszerű ízűek, de valahogy átüt rajtuk a minőségi kakaó íze. Teljesen levettek a lábamról. Az angol-holland keveréknyelvű ("About Chocolade" és tsai) weboldalon azt írják, percenként 5256 ehhez hasonló, kb. 3 cm átmérőjű korong gurul le a gyártósorról. Én azt mondom, bővítsék a kapacitást: Droste, here I come!

Köszi, kedves jó tündérke :)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://okostojas.blog.hu/api/trackback/id/tr91140587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Piszke/Candy's · http://www.piszke.blogspot.com 2007.08.19. 22:56:09

Igen és a Droste kakaópora is csúcs. És azt magyarázza meg valaki, hogy ott méér halványsárga (és cukorra nem is szoruló) a tejszín??? Itthon is jutok házi tejhez/tejszínhz, de itt nem...
süti beállítások módosítása