A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) egyszerű lány (1) élet (1) én (1) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lány (1) lány.net (1) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) saját blogom (1) sajt (20) sonka (1) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (5) tofu (2) tojásfehérje (10) történet (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zellergumó (1) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Tuti sajtok Pécsett

2008.03.02. 20:44   t3v, az okostojas

Itt szeretném megragadni a lehetőséget, hogy tudassam minden érdeklődővel: a franchise rendszerben üzemeltetett Holland Sajtház tavaly decemberben Pécsett is üzletet nyitott a Király utca Búza tér felőli végéhez közel, a K&H/Zepter épülete mellett, a Király Pékséggel…

20 komment

Címkék: sajt

A tripla torta tragédia

2008.02.28. 00:31   t3v, az okostojas

Újabb fejezet a Konyhai fiaskók c. bestsellerből, csak éppen más szerzőtől. Az alkalom: évi két családi születésnapból a második. Amikor nagyon-nagyon igyekszünk. Amikor mindennek klappolnia kellene. És amikor mindig beüt a krach.A terv: diós csokitorta alapon igazi vaníliakrém,…

5 komment

Címkék: dió csoki tejszín vanília

Grillázs

2008.02.27. 23:35   t3v, az okostojas

Az édes íz iránti erős vágyat evolúciós okokra szokás visszavezetni, ti. az édes az ősembernél valószínűleg egyet jelentett a több/könnyebben hasznosítható energiával. Manapság viszont ez már nem a környezethez való alkalmazkodást szolgálja, és macskává kellene válni, ha…

3 komment

Címkék: dió mandula mogyoró