A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) egyszerű lány (1) élet (1) én (1) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lány (1) lány.net (1) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) saját blogom (1) sajt (20) sonka (1) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (5) tofu (2) tojásfehérje (10) történet (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zellergumó (1) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Kókuszos-almás süti

2007.08.05. 17:08   t3v, az okostojas

Fonnyadt édes alma hasznosítására. Forrás: Süssünk-süssünk valamit by Rama, de a Rama süteményeskönyvek tartalma egy ideje már a neten is fent van (kép onnan).Kell hozzá (szerintem):15 dkg vaj15 dkg porcukor3 tojás16 dkg liszt1 tk sütőpor10 dkg kókuszreszelék1 dl tej2 almaa…

2 komment

Címkék: alma mandula kókusz

Fagyis palacsinta (VKF! #7)

2007.08.03. 16:02   t3v, az okostojas

Amióta felnőttem (jó, jó, mondjuk úgy, kvázi-felnőttem), objektív okokból nagyjából-egészéből Otthoniában töltöm a nyarakat, így közvetlen nyaralós élmények híján kissé tanácstalanul olvastam az ehavi játék kiírását. Aztán beugrott a zánkai úttörőtábor meg a…

Szólj hozzá!

Madártej fagylalt ropogós karamelldarabkákkal

2007.07.30. 18:55   t3v, az okostojas

Soha, soha ne tegyétek bele a tojásfehérjét a készülő főzött fagyiba - hacsak nem madártej fagyit szeretnétek készíteni: ennek a malőrnek köszönhetem ugyanis viszonylag rövidke fagyikészítő pályafutásom messze legfinomabb fagyiját. Nem más ez, mint Nigella krémsajt alapú…

Szólj hozzá!

Címkék: tejszín mascarpone