Fonnyadt édes alma hasznosítására. Forrás: Süssünk-süssünk valamit by Rama, de a Rama süteményeskönyvek tartalma egy ideje már a neten is fent van (kép onnan).
Kell hozzá (szerintem):
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 3 tojás
- 16 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 dl tej
- 2 alma
- a tetejére szeletelt mandula (elhagyható)
Kevert tésztáról van szó, tehát vaj, cukor és tojás habosít, aztán szárazakat (liszt, sütőpor, kókusz) beleszór, tej beleönt, elkavar, a legvégén megy bele a kockázott alma. Zsírpapírral bélelt kis gáztepsibe simít, 180 fok plusz légkeverésen 30 percig süt.
Nem először csináltam, semmi különös, de szeretjük. Az állaga légies, puha, a tészta nagyon könnyűnek érződik, de mivel viszonylag zsíros, eléggé laktató. Vigyázat, melegben hamar penészedik.
Diszkusszió