Többekhez hasonlóan én is megörültem a legutóbbi kiírásnak, és még azon melegében papírra vetettem az alábbi szkeccseket a későbbi részletes kidolgozás reményében. Ám közbejött valami, aminek hatására gyökeresen átalakult a napirendem, ezzel pedig az itthoni számítógép előtt tölthető időm mennyisége drasztikusan csökkent - és ez várhatóan így is marad egy ideig. Paminával ellentétben nem gondolom, hogy a szahart ciki közreadni :) Tegye fel a kezét, aki magára ismer!
1. Sokan bizonyára nem is sejtik, hogy Timbuktu, ez az eldugott afrikai város a gasztronómia fellegvára. A leghíresebb séf, a két Michelin-csillagos Galanga Himbilimbi messze földön híres specialitása – sosem gondolnátok – a hagymás rántotta. Gordon Ramsay elbújhat mellette! A titka néhány nem is olyan titkos összetevő és természetesen a megfelelő alapanyag. Bivalyvajon fonnyasztott biborahagymán megpárol egy maréknyi julienne-re nyesett hemipampát, és arra üti rá a tojásokat – és itt jön a csavar: pocoktojást használ! Néhány mozdulattal elkeveri a híg masszát, a sárgáját és a fehérjét nem vegyíti el teljesen, és az egészet remegősen kocsonyásra süti. Forrón, suserafűvel megszórva tálalja. Az íz- és illatorgia átjárja az egész testet. Ki kell próbálnotok, egyszerűen zseniális!
2. Szenes medvetalp fokhagymás dinnyesalátával
Tudom, elsőre bizarrnak tűnhet a párosítás, de a valóságban működik. Én már csak tudom, négy adagot hajítottam a kukába, mielőtt elégedett lettem az eredménnyel. Nem tenném közkinccsé, ha ehetetlen lenne, ugye. A hagyományos ízek - az olyan snassz, az experimentalizmusban viszont van fantázia.
3. Jaj, már megint elromlott a fényképezőgépem! :(((( Na, nem baj, lehet, hogy ez is egy lépés a lelki fejlődésem felé vezető úton! Mindenesetre főztem egy finomat. Sajnos, a gyakorlatban nem sikerült túl jól, de a szándék a fontos. És mivel nincs fényképezőgépem, megörökíteni is csak egy kölcsönkért telefonnal tudtam, azért ilyen ronda a kép. :((( Nem baj, majd legközelebb...
4. Ma egészséges muffint sütünk Zolival, Lucával és Bömbivel. Először is, fogjuk ezt az édi-bédi kis bioalmát. Ugye tudják, hogy a permetszerek maradványai károsak az egészségre? Meghámozom, felkockázom, és egy aranyos kis tálba teszem. Egy másik edénybe kimérek két kiló cuki cukrot. Egy harmadik fazékba beleszórom az almát és a cukrot, és a kezemmel alaposan összekutyulom. Hülye, aki nem nyalja meg közben az ujját! Nem, nem, Luca, ezt én csinálom, te majd mosogatsz.
Diszkusszió