A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

áfonya (1) alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) húsvét (1) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) sajt (20) sonka (2) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (6) tofu (2) tojásfehérje (10) torma (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Nyersen rakott krumpli sonkával

2007.04.15. 00:22   t3v, az okostojas

Nem voltam katona, de kettőnél több krumpli megpucolását büntetésként élem meg. Nem véletlen, hogy nevezett zöldség (a növény módosult föld alatti szára :) általában püréként végzi a konyhámban. Ezt azzal is meg szoktam ideologizálni, hogy ha a héjában főzzük,…

2 komment

Címkék: krumpli sonka sajt

Az evés tudománya

2007.04.14. 15:52   t3v, az okostojas

Bevezetés Az ember a fogazata és egyéb anatómiai sajátosságai alapján mindenevő – engem kivéve. Ám amit nem vagyok hajlandó megenni, arról is nagyszerűen meg tudom mondani, hogyan kellene elkészíteni. Történetileg úgy alakult, hogy a főztöm nem igazán magyarosch (éves…

17 komment

Az összes recept

2007.04.14. 15:00   t3v, az okostojas

Ez a 0. bejegyzés, ide kerül az összes recept ábécérendben Előbb vagy utóbb :) Addig ott a kereső és a címkefelhő. Kategóriánkénti bontás a Fogások címszó alatt. Utolsó frissítés: 2010. február 14. Gyűjtemények: Maradék tojásfehérje felhasználása…

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása