A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) egyszerű lány (1) élet (1) én (1) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lány (1) lány.net (1) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) saját blogom (1) sajt (20) sonka (1) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (5) tofu (2) tojásfehérje (10) történet (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zellergumó (1) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Majonéz 10 másodperc alatt

2008.01.24. 09:13   t3v, az okostojas

Kitört az olajláz: van, aki aiolit készít, van, aki egyszer hagyományos majonézt, máskor éppen fehéret. A Chili und Ciabatta kenyeres blog szerzője pedig egész tojásból kever ki pillanatok alatt pár deci kvázimajonézt. Limara tippje (persze lehet, hogy csak újszülötteknek új :)

U.I. Nálam nem mindig jelenik meg a YouTube, itt a közvetlen link:

http://www.youtube.com/v/SoxLwjcBNV4

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://okostojas.blog.hu/api/trackback/id/tr61309141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maci · http://macikonyha.blogspot.com/ 2008.01.24. 10:38:12

Nagyon rég Johann Lafer egyik müsorában láttam ezt a metódust, amit a következö percben ki is próbáltam. Bár azóta sem vagyunk nagy majonézfogyasztók, de ha épp szükség van rá, akkor így eszméletlen gyorsan megvan, arról nem is beszélve, hogy tutira jó állaga lesz, és nem kell remegni, hogy vajon elég vékony sugárban adagolom-e az olajat?

max · http://maxkonyhaja.blogspot.com/ 2008.01.24. 11:05:18

Annak idején amikor a Zepter kihozta a MicSy-t, ez volt az egyik vásárló meggyőző trükk. Titka a jó minőségű olaj, a sima napraforgóból készített összeesik:-))

Limara 2008.01.24. 13:38:34

Síma, közönséges naprafórgóolajból (vénusz)készítettem és működik:)

t3v, az okostojas · http://okostojas.blog.hu/ 2008.01.24. 17:46:19

Maci, nálam először belemegy a mustár, ahogy Mamma is írta a hagyományos majonéz linken, úgyis mindig tartár lesz belőle. Aztán majdnem egyszerre beleborítom az összes olajat, és kézi habverővel kutyulom szépen, amíg homogén és kemény nem lesz, így nem kell óvatoskodni, nem csapódik ki. Én többnyire extra szűz olívából készítem, néha keverem a napraforgóval, anyukám viszont pl. csak étolajjal készíti.

Ez a videó a csuklókímélő módszer miatt tetszett meg, köszi, Limara!

ribizli 2008.01.24. 22:02:54

Ez a majonéz-aggodalom megint misztifikálás szerintem. Nagyritkán előfordult, hogy nem állt össze a majonézem.
Egy ilyen gépesnél engem a sok plusz mosogatnivaló riaszt mindig.
Kanállal keverem, és csak az elején kell óvatosan olajozni, viszont a hangoskodás ellen vettem kis fa kanalat. Az igazi trükk pedig az, hogy a tál alá konyharuhát teszek, mert ugye egyik kezemmel keverem, másikkal az olajat adagolom, így a keveréstől megpördülő edényt már nem tudnám fogni. A konyharuháé ez a feladat. :)

Mamma · http://dallacucina.freeblog.hu 2008.01.25. 14:23:34

Na tessék! Mennyi energiát megspórolhattam volna magamnak!:-)) Előbb-utóbb minden kőbe vésett dolog megdől:-)

t3v, a mustárnak is emulgeáló hatása van, azért jobb előre beletenni, persze a tojásnak még nagyobb, ha meg az kicsapódik, akkor már a mustárnak is egykutya...
Én szeretek majonézt keverni, talán épp mint Ribizli, a mosogatás miatt:-) 3 perc alatt kész. Egy gumigyűrűs tálban keverem, bal önt, jobb kever!
De ezt kipróbálom mindenképp!! Köszi

Teó 2008.02.26. 13:42:04

Kisztihand!
Bamixszal 2 tojatból mágocsi hidegensajtolt olajjal /érződik a napraforgó íz, szeretem,gyerekkori íz élmény/ készítettem volna, volt benne cukor, mustár, kevés citromlé, és híg folyós lett. Mikróban 3ason melegitettem, persze egy része kifutott, de a többi megkötött. Ezt szét kavartam a krémesítővel, egész ehető.Alacsonyab fokozatban kell.

Via · http://urban-eve.hu 2008.03.14. 22:54:00

Ki fogom próbálni, köszönöm a videót!